Проектираха луксозна яхта с формата на звезда за 500 млн. долара

ОFFNews 27 октомври 2014 в 18:45 2389 1

Снимка: BMT Nigel Gee

Проектираха суперяхта с формата на звезда, която ще струва около 500 млн. долара, пише Бизнес Инсайдър. 

Когато профилът на яхтата се отрази във водата, изглежда точно като звезда, обясни авторът на дизайна на луксозния плавателен съд Игор Лобанов.

Концепцията за симетричната лодка е създадена в партньорство с BMT Group и Алекс Малибаев.

Снимка: BMT Nigel Gee

Първоначално идеята възникнала докато Малибаев и Лобанов обсъждали как въпреки разнообразието в модерната архитектура и дизайна на коли, всички яхти имат много подобен вид. Тогава Малибаев нарисувал първата скица на "Звездата" на една салфетка.

"Погледнах скицата и веднага се захванах за работа. Идеята беше толкова страхотна, че исках да докажа, че може да стане яхта", разказва Лобанов.

Снимка: BMT Nigel Gee

"Звездата” е проектирана като частна яхта, но би могла да бъде и най-ексклузивният воден хотел в света, защото може да събере над 200 гости, а каютите за нощувка са 36. Яхтата е дълга е 433 фута и е почти 200 фута висока.

Лодката има и хеликоптерна площадка, подводна палуба, от която може да се наблюдават морските дълбини и четири асансьора, с които пътниците да се придвижват по осемте палуби.

Снимка: BMT Nigel Gee

Невероятният морски съд има 37 600 кв. фута луксозно интериорно пространство. Горната палуба позволява видимост до 20 км и възможността пътниците да се насладят на невероятни гледки, обяснява Лобанов.

Снимка: BMT Nigel Gee

Плавателеният съд освен с лукс може да се похвали с невероятни технически характеристики. Например яхтата може да се върти лесно във всички посоки, без ограниченията на традиционните котви.

Снимка: BMT Nigel Gee

"Звездата е осезаем поглед към преплитането на изкуството и науката през 21 век", твърди Джеймс Рой, директор дизайн в BMT Group. "Днес сме щастливи да живеем в ера, в която технологията прави осъществяването на по-смели дизайни много по-лесно. За клиенти, които са авантюристи и новатори всичко е възможно", завършва Рой.

Снимка: BMT Nigel Gee

Реализирането на тази невероятна концепция обаче няма да е никак евтино. Пищната супер яхта ще струва около 400 млн. евро - 500 млн. долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови