Плюсове и минуси на купуването на земеделска земя

OFFNews 13 октомври 2021 в 17:19 930 0

Както всичко в живота, неща като изкупуване на земеделска земя имат своите плюсове и минуси. Ако сте решили да направите такава сделка и да инвестирате си парите си по този начин, има някои важни факти, с които е добре да бъдете запознати.

Ето какви са позитивите и негативите при купуването на земеделска земя.

Предимства

Парцелът със земеделска земя може да гарантира дългосрочна възвръщаемост, ако е в район, където правителството е планирало някакъв инфраструктурен проект в близко бъдеще.

Освен това обезщетението, в случай на придобиване от правителството, е по-високо за селските земи, отколкото за градските. Редица държавни правителства също планират политика за обединяване на земи за райони, където градът се разширява.

Както е валидно за всички свързани със земята имущества, вашият актив не се амортизира с времето - нещо, което не може да се каже за апартаменти, къщи, офиси и т.н. С течение на времето качеството на сградната структура се влошава и собственикът трябва да похарчи значителни суми пари, за да ги поддържа.

Инвестирането в земеделска земя не само ви спестява от изразходването на всички тези пари, но също така ви оставя възможност да използвате земята за различни цели в бъдеще.

Недостатъци

Преобразуването не е лесно: не можете да превърнете плодородна земеделска земя в жилищна. Земята трябва да бъде суха за такава цел.

Освен това редица държави ограничават собствеността върху земята. Ето защо трябва да проверите колко от нея можете да купите.

Познаването на местните закони за земята и терминологията са задължителни. Купуването на земеделска земя може да бъде изключително трудно, ако купувачът не е добре запознат със законите за земята и местните терминологии, използвани в хода на сделката. Тъй като земята е държавен субект, законите във всяка държава са различни и ако не разполагате със задълбочени познания, сделките ви ще бъдат неизгодни.

Това са основните плюсове и минуси, които трябва да имате предвид при закупуването на земеделска земя. Помнете, че информираността и вниманието при такива сделки са от съществено значение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови