Пенсионери превзеха социалните мрежи

OFFNews 18 юли 2019 в 11:40 6583 0

Докато някои се страхуват за източените си данни в НАП, други доброволно се изправят пред най-големия си страх - остаряването.

През последните седмици социалните мрежи са буквално заринати от снимки на възрастни хора. Потребители от цял свят, та дори и популярни личности преглътнаха суетата си и показаха състарените си лица и побелелите си коси.

Виновник за масовото остаряване е приложението FaceApp, което може да преобразява лицата по различен начин - да ги подмладява или състарява, да ги усмихва, да сменя цвят на коса, прическа, та дори и пол.

Притесненията на някои потребители са, че приложението е активно от две години, но едва сега набира такава стихийна популярност. Някои са загрижени за данните си, предвид че приложението, което е базирано в Санкт Петербург има достъп до тях и смятат, че то е метод за събиране на данни за лицево разпознаване. 

Въпреки това потребителите не спират да се забавляват и да отправят онлайн предизвикателството, което вече има собствен  хаштаг #faceappchallenge.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови