Quantcast

Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с "енергийна детска площадка" (снимки)

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2013 в 10:48 7010 2

Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с
Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с "енергийна детска площадка"

Пазарджик вече разполага с първата в България "енергийна детска площадка". Тя беше открита вчера от представител на EVN и кмета на града Тодор Попов.

Енергийната площадка се намира в парк-острова и се състои от 4 отделни люлки за малки деца, всяка от които свети със собствена светлина, задействана от движението на децата.Парк-островът в Пазарджик се обзаведе с "енергийна детска площадка"

Когато четирите люлки се задвижат едновременно от децата, в средата на площадката светват фигурки на къщички. По този начин се стимулира не само физическа активност, но и работа в екип.

Така под формата на игра се онагледява принципът, че за да се произведе енергия е необходимо да се извърши определено действие, а при координирани действия се постига по-голям резултат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2013 в 11:48

Подкрепям!!! :) Идеята за еко-енергийна детска площадка е много добра! :)

Еех... Може в бъдеще и енергийните нужди на "големите" да се захранват по същия щадящ природата и стимулиращ естествената човешка активност начин! :)

НЕ на ФОСИЛНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!

03.12 2013 в 11:31

Tova e strahotna ideja. Detsata uchat v igra, a i mnogo vyzrastni ma-se nuzjdajat ot onagledjavane. Hubavite novini ni vry6tat optimizma 4e i v BG ima zjivot.
<em><strong>Моля, пишете на кирилица!</strong></em>