''Паразити'': Майка спечели дело срещу синовете си в Италия, живели твърде дълго в дома си

OFFNews 27 октомври 2023 в 17:11 14921 3

Съд

Снимка Pinterest

Майка осъди синовете си за твърде дълъг престой в родния им дом

Майчината любов изглежда има граници. Поне за 75-годишна жена в северния италиански град Павия, която е спечелила дело срещу синовете си, на 40 и 42 години, с което ги гони от общия им дом. За случая разказва служител на съда в Павия пред Си Ен Ен. 

Жената описва двамата си синове като "паразити", защото са живели в семейния им апартамент, без да допринасят финансово за семейството или да помагат в домакинството. Жалбата е подадена от жената, чието име не е назовано, в Трибунал на окръжния съд на Павия. Тя е разведена и пенсионирана, като пенсията ѝ се харчела изцяло за храна и поддръжка на дома.

Съдия Симона Катерби е застанала на страната на майката, постановявайки, че двете „bamboccioni“ или "големи бебета" трябва да освободят къщата до 18 декември, става ясно от съдебното решение.

„Няма разпоредба в законодателството, която да приписва на "пълнолетното дете" безусловното право да остане в дома, който е изключителна собственост на родителите, против тяхната воля и само по силата на семейната връзка“, пише съдията.

Според местния вестник La Provincia Pavese мъжете, които също са наели адвокат, твърдят, че италианските родители са задължени по закон да се грижат за децата си толкова дълго, колкото е необходимо.

Съдия Катерби цитира съществуващия закон в своето решение и се съгласи, че „престоят в имота първоначално може да се счита за добре обоснован, тъй като законът се основава на задължението за издръжка на родителя“.

След това тя постановя, че „вече не изглежда оправдано, като се има предвид, че двамата над 40 години и след като определена възраст бъде надвишена, детето вече не може да очаква родителите да продължат задължението за издръжка извън граници, които вече не са разумни“.

Адвокатът на мъжете казва пред местните медии, че подопечните му не са решили дали ще обжалват съдебното решение.

Това не е първият път, когато "mammoni", италиански термин, използван за описание на възрастни мъже, които са твърде зависими от майките си, се появява в правната система.

През 2020 г. Върховният съд на Италия постанови решение срещу 35-годишен мъж, работещ като учител по музика на непълен работен ден, който все още очаквал финансова подкрепа от родителите си, след като той твърди, че не може да се издържа с годишна заплата от 20 000 евро.

Според данните на Евростат за 2022 г. средно италианците напускат дома на родителите си на средна възраст 30 години. Хърватия е първенец в Европейския съюз със средна възраст от 33,4 години.

За разлика от тях, според същите данни, потомците във Финландия, Швеция и Дания започват живота си сами на средна възраст 21 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

3

Constanza

03.11 2023 в 22:13

А в България колко са такива... И нито учат, нито работят.

400

2

демотиватор

27.10 2023 в 19:52

Кърмила ли ги е още ? (ツ)

22548

1

dolivo

27.10 2023 в 19:25

трагедия, бас държа че мама ги е гушкала и хранила до 25 поне

поне половината вина е нейна, когато веригите за съчувствие преработят и стават вредни за всички

Това е ролята на мъжа, да балансира. Кой знай каква е ситуацията с бащата...
 
X

Да помогнем на украинските деца!