Папагалът Фреди се върна в зоопарка, след като го откраднаха, стреляха и го ухапа змия

OFFNews 30 април 2019 в 12:11 8756 0

Снимка The Guardian

Амазонски папагал на име Фреди Крюгер влезе в централните новини на всички бразилски медии, след като успя да намери пътя обратно към зоологическата градина, от която бе откраднат.

Неговата съдба е покъртителна. Преди четири години Фреди бе прострелян по време на мафиотска престрелка, след това бе ухапан от змия, а като капак на всичко пернатото бе откраднато от крадци.

Тюркоазеният папагал, чието име е вдъхновено от обезобразеното му от куршум лице, е бил отгкраднат от зоологическата градина в южния град Каскавел в нощта на 16 април.

Според бразилския вестник „Сан Пауло“, отвличането на Фреди е само едно от непрестанните му приключения.

Папагалът е отведен в зоологическата градина преди четири години, когато идва с наранявания от стрелба между полицията и гангстерска група. Самият Фреди е бил собственост на един от ганстерите, участвали в престрелката. Тогава той е ударен в горната част на клюна и е заслепен. Претърпял също изгаряния на перата, които растат между очите му.

Приключенията му обаче не свършват дотук. По-рано този месец той е бил ухапан по крака от змия, която за щастие се оказала неотровна.

Фреди кървял обилно, но отново оцелял. Дни по-късно трима въоръжени нападатели нахлули в зоологическата градина на Каскавел, неутрализирали гардовете и откраднали два папагала, сред които и нашия герой.

Два дни по-късно обаче Фреди доказва защо е преживял толкова много и защо е толкова специален. Той сам се върнал в зоологическата градина. Пазачите го намерили да ги чака чинно на едно от дръвчетата пред клетката си.

„Той е доста див“, казва за него Илаир Деттони, който работи в зоопарка.

Според негои именно странностите на характера на папагала му помагат да оцелее.

„Не мога да определя дали той няма късмет или пък е точно обратното“, допълва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови