Особености на руския риболов. Пиян шофьор блъсна палатка и уби рибар по средата на езерото Чани в Сибир

OFFNews 12 декември 2022 в 08:46 6158 3

Инциден на езерото Чани в Сибир.

Снимка Новая Сибрь

Шофьорът на Тойотата се оказал пиян, съобщава полицията в Новосибирск.

Пиян шофьор на джип „Тойота“е блъснал палатка по средата на замръзналото езеро Чани в Сибир и е убил намиращия се вътре рибар, съобщи РИА Новости с позоваване на Главното управление на МВР в Новосибирска област. Инцидентът е станал в неделя близо до едно от селата в Купинския район.

„Водачът, роден през 1989 година, управлявайки автомобила в състояние на алкохолно опияниние, не се е справил с управлението и е прегазил палатката. В резултат на това намиращият се в палатката мъж, роден през 1985 година, е починал на място“, се казва в съобщението на полицията.

37-годишният рибар от Омска област Александър дошъл на леден риболов заедно с шурея си Максим, разказва подробности порталът „Новая Сибирь“. Мъжете не ловували за първи път тук, както обичайно, разпънали палатка и се заели с риболова. По същото време някой се возел из езерото с автомобил, но рибарите не обърнали особено внимание на колата. Скоро след това палатката им била връхлетяна от „Тойотата“. Шуреят оцелял, но зетят нямал този късмет.

„В началото се чу форсиране на двигател, после почувствах удар и паднах. Няколко минути лежах и не разбирах какво става. Когато дойдох на себе си, видях, че палатката е съборена, а Саша лежи встрани. Веднага разбрах, че е мъртъв.“, описват сибирските издания думите на оцелелия очевидец.

Шофьорът на „Тойотата“ разбрал какво е направил и се втурнал да се извинява. „Живей, моля те, живей“, крещял над жертвата изтрезнелият набързо мъж.

Това е вторият смъртоносен инцидент на езерото Чани за последните две седмици. На 28 ноември двама мъже се задушиха в „УАЗ“-ката, с която дошли на риболов, след като опитали да се сгреят вътре с печка при температура навън минус 30 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

3

DARTH VADER

12.12 2022 в 11:45

Е,НЕПОБЕДИМИ СА БРАТУШКИТЕ...;))
В АРМИЯТА Е СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ

ГОЙДААА...

22547

2

dolivo

12.12 2022 в 10:52

цяло езеро, баш палатката... очистил го е

345

1

Джендо Джедев

12.12 2022 в 09:50

Ония в УАЗ-ката са пукнали по-патриотично. Тоя от статията го е отнесъл вражески автомобил. :D