Осемгодишен малчуган с аутизъм "закова" танца на зомбито от "Трилър" (видео)

OFFNews 01 ноември 2016 в 09:08 13888 1

Осемгодишният Уилям Райън показа брилянтни танцувални умения върху музиката на "Трилър" на Майкъл Джексън. Детето се "яви" на конкурс за най-добър танц пред уебкамера, организиран в социалните мрежи.  

Когато момчето разбрало за състезанието, не се поколебало да покаже уменията си. Заедно с майка си, той отишъл на крайбрежната алея в британския град Корнуол и показа танцът на зомбито от клипа на Джексън. Представители на компанията, която организира конкурса, заявиха, че били впечатлени от танца на малчугана и предложили той да вземе специална награда. 

Майката на момчето - Гемма, обясни в социалната мрежа как момчето се запалило по музиката на Краля на попа. "Преди три години, когато Уилям беше на пет години, беше диагностициран с аутизъм. Той имаше трудности с общуването, с обучението в училище и днес също продължава да среща трудности в социализацията и сприятеляването с хората, но преди 18 месеца, след като баща му показа света на Майкъл Джексън, той изгледа всичките му клипове и сам изучи танцовите стъпки. Той никога не е ходил на уроци по танци - той ги приемаше за твърде смущаващи. Така той се научи да танцува като Майкъл Джексън, когото обожава", написа тя във Фейсбук. 

Когато майката на Райън му казала за конкурса, той подскочил от радост, че ще може да покаже уменията си. "Когато му казахме за състезанието, първото нещо, което той ни каза, беше: "Мамо, мога ли да покажа танца на "Трилър", моля те", написа майката.

Останалата част от трогващата история вече е достояние за целия свят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови