НАСА откри подобна на Земята планета (видео)

OFFNews 18 април 2014 в 11:02 20457 7

Космическата обсерватория на НАСА успя да открие подобна на Земята планета. Новооктритото космическо тяло, кръстено Кеплър-186f, се намира на близо 500 светлинни години от нас.

Кеплър-186f е съвсем малко по-голяма от Земята и получава от звездата си Кеплър-186 1/3 от енергията, която ние получаваме от Слънцето.

Според НАСА, вероятността планетата да е обитаема е огромна. Въпреки че Кеплър-186f е по-близо до своята звезда, отколкото ние до Слънцето, Кеплър-186 е в пъти по-малка от Слънцето, което вероятно прави новооткритата планета по-студена от Земята, но за температура е рано да се говори, тъй като тепърва предстоят изследвания на атмосферата. 

За вода на планетата също е все още рано да се каже, тъй като Кеплър-186f е в прекалено ранен стадий на изучаване от астрономите.

Дали е обитаема или не, Кеплър-186f е откритие, което поставя нови хоризонти на изследователите, които вероятно ще оставят за следващите поколения отговор на въпроса дали човешкият вид ще живее на друга освен Земята планета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!