Напусна главният редактор, публикувал голите снимки на Кейт

25 ноември 2012 в 15:24 2388 0

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният редактор на ирландския вестник, публикувал полуголи снимки на бъдещата английска кралица Кейт Мидълтън, подаде оставка, съобщи американското интернет издание "Хъфингтън поуст".

Майкъл О'Кейн бе отстранен от поста си в "Айриш дейли стар" през септември, след като публикува снимки на херцогинята на Кеймбридж, заснети по време на ваканция във Франция.

Снимките излязоха в Ирландия, Франция и други държави и предизвикаха бурна реакция в английските медии, където нито един вестник не се бе съгласил да ги публикува. "Айри дейли стар" е притежание на британския медиен магнат Ричард Дезмънд, който след скандала заплаши да затвори вестника.

Тази събота изданието съобщи, че О'Кейн окончателно е напуснал поста си. "В резултат на публикацията от 15 септември 2012 г. възникнаха проблеми с акционерите в Independent Star Limited", се казва в информацията за оттеглянето на журналиста. "Разгледахме тези проблеми заедно с мистър О'Кейн и той взе решение да подаде оставка като главен редактор на "Aйриш дейли стар", която влиза в сила веднага."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови