'Напиши есе': Къщата в Канада не намери нов собственик, есетата не били достатъчно

OFFNews Последна промяна на 20 август 2019 в 13:18 9360 1

Снимка Бтв

В началото на 2019 г. бе обявен необичаен онлайн конкурс “Напиши есе, спечели къща”.  Наградата за литературно произведение беше огромно имение на брега на езеро в Албърта, Канада. 

Новината, публикувана във фейсбук профила на Би Ти Ви, предизвика бурен смях сред българите в социалните мрежи, заради коментарите под нея, в които стотици хора са написали думата “есе”, надявайки се така да спечелят конкурса.

Сега, месеци по-късно, става ясно, че победител в конкурса няма и къщата така и не е намерила новия си собственик, съобщава Би Ти Ви.

В условията на конкурса беше записано, че за да бъде валиден в него трябва да вземат участие общо 68 хил. есета. По-късно тази бройка беше променена до 60 хил. есета, но и тя не беше достигната. Всеки участник трябваше да заплати такса за участие от 25 канадски долара. Собственичката на имота Ала Вагнер, която продава къщата си, защото има сериозни
здравословни проблеми, съобщи, че конкурсът се обявяват за невалиден

“Според условията на конкурса, ако не успеем да достигнем поставения лимит трябва да върна всички пари от таксата за участие”, коментира Вагнер в съобщение в официалния сайт на конкурса.

Тя уточнява, че вече е започнала да връща парите на част от участниците.

“Много от вас ми писаха да даря събраната сума и възнамерявам да се съобразя с желанията ви. Тези, които искат да получат парите си обратно – ще ги получат. Останалите пари ще даря, като ще обявя каузата по-късно”, пише в официалното
съобщение.

Парите ще бъдат върнати до края на октомври, когато ще бъде обявено и сумата, която остава за дарение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22108

1

Стефан

20.08 2019 в 20:40

Американска работа. Нигерийски писма.
Известен ми е единствен случай на такова полезно нещо, и то беше фантастичен разказ от 70-те. Когато още имаше фантастика.
Значи, правили-правили нов хубав извънбордов двигател за малки лодки, и все не ставал. Директорът се скъсал да ругае инженерите - без файда. И тогава решил.
Произвели 5 000 моторчета с неоткриваемият дефект, и ги пратили в селските магазини по Урал и в Сибир, с година гаранционен срок.
4 500 им върнали през следващите 3 месеца. За останалата година, 497 намерили загубени по пощата, забравени при заможни или починали хора, разглобени за части.
Останалите 3 - преправени и работещи.
Тия тримата и ги назначили за водещи конструктори по моторите за малки лодки.
За съжаление, не помня името на автора, нито заглавието на разказа((