Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Набират доброволци за проучвания на Марс

Последна промяна на 08 януари 2013 в 08:10 2008 1

Снимка от първата разходка на Curiosity на Марс. Снимка: НАСА
Снимка от първата разходка на Curiosity на Марс. Снимка: НАСА

НАСА призова доброволци да се включат косвено в проучванията, които се извършват на Марс.

Желаещите да участват в акцията трябва да отидат на сайта на изследването, където учените са публикували редица снимки от откритията на „любопитния“ марсоход.

На сайта доброволците ще трябва да прочетат няколко бързи урока за характеристиките на марсианската повърхност.

След краткия обучителен курс желаещите да се включат в изследването ще трябва да разгледат възможно най-голям брой снимки и да уведомят НАСА, ако забележат на тях необичайна активност.

Учените са решили да прибегнат до помощта на доброволци, за да спестят средства, които ще се инвестират в нови технологии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2013 в 13:36

О, в америка е открит разумен живот?
НАСА и без това има съвършенно срамен бюджет, който се пилее по безумни начини. Наистина срамно много пари, които отиват в нищото. Казват че не им стигат, в това им вярвам, представям си даже как не стигат именно за умните и полезни неща. И там калинките са повече от научните сътрудници.
Не за пръв път някой се сеща да използва наистина огромните свободни изчислителни ресурси на компютрите то света, които малко или много отдавна са навързани заедно. Тогава няма лошо НАСА да обърне внимание например на собственото си правителство, да спре чак толкова активно да воюва например с Р2Р мрежите в интерес само на певачиците и кинаджиите, чиито бюджет и доходи са още по-срамни от насовите. Или в интерес на следенето и на любовната кореспонденция на тинейджърките. И тогава няма да има нужда от никакви призиви за доброволчество. Тогава хората сами ще започнат да оставят компютрите си включени, за да смятат нещо хубаво за СЕТИ и Марс от любопитство, или за метеоритната опастност от параноя, или в интерес на синтезирането на нови чудо молекули за лекарства от собствено отчаяние, или заради метеоролозите, понеже и на тях никога не им стига. Много научни направления ще са благодарни за такава помощ.
А така няма да си докарат много помощници. Като всеки голям проблем, и тоя си има обективни причини.