Мизерията в Северна Корея се вижда дори от космоса

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2014 в 22:26 55305 38

Корейският полуостров, заснет от астронавтите на

Снимка на Северна и Южна Корея от космоса, направена от астронавтите от „Международната космическа станция“, показва мизерията в комунистическата държава.

Снимката е направена на 30 януари и не е уникална по рода си, но е показателна.

Тя е направена по време, когато над Корейския полуостров е било нощ. Мястото, на което се намира Северна Корея, е почти изцяло тъмно в сравнение със съседните Южна Корея и Китай.

Снимка: Сателит на Defense Meteorological Satellite Program (DMSP).

Мрачната северна част на Корейския полуостров изглежда като океана на нощните снимки.

В тази северна част по-голямото светло петно, което прилича на остров, представлява Пхенян - столицата на Северна Корея. Светлинното излъчване на Пхенян е аналогично с това на малките градчета на Южна Корея, пишат от cosmos.1.bg.

Снимка: “Measuring Economic Growth from Outer Space”

В провинцията на Северна Корея няма електричество, няма селскостопански машини. Жителите на селата все още използват животинска тяга в ежедневния си живот и труд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2016 в 20:18

Северна Корея не са "приятели на Путя", тъпако! Защо заблуждаваш хората? Руските ревизионисти нямат нищо общо истинските корейски комунисти. Корея следва идеята ЧУЧХЕ (опора върху собствените сили). С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

05.03 2016 в 19:39

Така е , като си приятел на Путя :D Свети ти само бръмбара в мозъка !

05.03 2014 в 19:57

поне си гледат звездите!

04.03 2014 в 13:37

Чудя се, има ли по-добър начин да сговниш настроението на някой шибан червен трол, от това да му ползваш никовете и да му бъгнеш отчитането пред наемателите на червения маймунски задник? :Р

02.03 2014 в 01:40

А мизерията и изчезването на България се виждат от Северна Корея. А може би и от Андромеда?!

01.03 2014 в 19:13

когато живвяхме в ,,развития социализъм'' -когато в България имаше режим на тока. Имаше виц. България от космоса изглеждала като дискотека. Ту светне-ту угасне. Биле сме като тези.

01.03 2014 в 15:37

Samo tapanari komentirate tuka ei!!!!!!!!!!!!!

28.02 2014 в 13:59

Северна Корея е реализираната мечта на всички комунисти и социалисти. Ленин, Сталин, Обама, Станишев - за това мечтаха, за това живяха в охолство на гърба на народите си. Вечна слава на героите!

27.02 2014 в 22:35

Еми договорът със Северна Корея е подписан през 2010 по време управлението на Първа Частна Банкянска. Да ги бяхте писали тия неща тогава. Не вярвам тогава в Северна Корея да е било по-светло.

27.02 2014 в 22:22

Светлата точка в Северна Корея е осветеният паметник на Великия вожд Ким Ир Сен. Столицата на Северна Корея е най-призрачният град в света. Над 60 на сто от сградите не са населени. Тези, в които живеят хора приличат на затвори. В апартаментите няма мебели, а само по една циментова маса. В магазините се "продават" разни неща, но никой не купува. Вусщност когато показват бакалиите им, изневиделица се появява "купувач", който напуска магазина с пиле. След като чужденците си заминат, "купувачът" се връща и предава обратно пилето, за да бъде използвано в следващите тсънтове. Корейците са разделени на групи, всяак от които има старши. Той пише редовни дклади за всичко, което става в групата. От него се иска разрешение за всичко - дори по колко деца може да има всяко групарско семейство. В Пхенян няма постоянно живеещи. През 6 месеца се сменя състава на севернокорейските столичани. Въртележката цели хората да създава постоянен стрес и чуство за неисигурност, за да не може никой да замисля нещо "лошо" за управляващите. С тази "държава"
българските болшевики искат да поддържат сътрудничество. Може би, за да използват севернокорейския опит на родна земя?