Летящото спагетено чудовище: Попълнете пастафарианско вероизповедание на преброяването

OFFNews 07 септември 2021 в 10:15 9709 1

Църквата на летящото спагетено чудовище призова всичките си следовници да попълнят "Пастафарианско" в графата за вероизповедание на започналото от днес преброяване на населението в България.

Пастафарианството в България се практикува предимно на маса, след като не беше регистрирано като вероизповедание. През 2016 г. Софийският градски съд (СГС) отказа да регистрира Църквата на летящото спагетено чудовище (ЦЛСЧ).

Характерно за последователите на ЦЛСЧ е, че трудно могат да останат незабелязани, ако спазват собствения си дрескод, който включва носенето на гевгир на главата. Не малко пастафарианци по света успяха дори да се снимат с гевгири за личните си документи.

Пастафарианците приемат, че вселената е създадена от летящото спагетено чудовище - с един размах на макаронените си израстъци той е създал времето, пространството и законите на физиката, а останалото е дошло като следствие. Всъщност, това е абсурдната теория на основателя – физикът Боби Хендерсън, с която той се бори срещу креационизма в учебната програма в Канзас, САЩ. Хендерсън казва, че твърдението, че човечеството е създадено от Летящото спагетено чудовище е толкова абсурдно, колкото и обяснението за говореща змия и изтръгването на реброто на Адам в християнството.

Иначе, пастафарианците съвсем сериозно вярват в рационалните и научни обяснения за света, вкусната храна и добрите напитки. На особена почит в религията е бирата.

Ето и призива на Църквата на летящото спагетено чудовище за настоящото преброяване:

Премазни братя и сестри, във връзка със застрашаващото ни преброяване искам да припомня, че правилното изписване на вероизповеданието ни е "Пастафарианско". Моля, придържайте се към точно това изписване, за да може на конкуренцията в съучастие с държавата да ѝ е по-трудно да прикрие колко сме много. Също така искам да призова братята от приятелски църкви като Българска бирена църква, Джедаите и други потиснати вероизповедания да се обединят с нас за целите на преброяването и също да попълнят "Пастафарианско", а ние ще се борим за интересите на всички потиснати вероизповедания.

Припомням също, че държавата раздава едни пари на калпак на един определен картел от конкурентни вероизповедания (тези с над 1% от населението), а други като нас отказва да регистрира. Моля ако ще се преброявате нека използваме тази възможност да покажем несъгласието си като запишем "Пастафарианско" в полето вероизповедание.

За финал ще припомня, че въпреки че религията ни забранява да индоктринираме деца е напълно разрешено в преброяванията да ги пишем пастафарианци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!