Quantcast

Колеги и политици защитиха медицинската сестра с прозрачния костюм, тя излезе в отпуск

23-годишната Надежда Жукова стана най-известната руска медицинска сестра в света

OFFNews Последна промяна на 22 май 2020 в 21:09 11701 2

Руски и британски медии разкриха името на медицинската сестра от областната болница в Тула, която получи дисциплинарно наказание, защото е работила в инфекциозното отделение само по бански и в прозрачен защитен костюм.

23-годишната красавица, която стана най-известната руска медицинска сестра в света, се казва Надежда Жукова. Тя е завършила Рязанския медински университет.

Неочаквано обаче Жукова е излязла в отпуск, съобщава местната преса в Тула.

Регионалният отдел на министерството на здравеопазването наложи на сестрата дисциплинарно наказание - забележка за неспазване на изискванията за медицинско облекло, а с персонала на болницата беше проведена "разяснителна беседа".

Същевременно Надежда Жукова получи публична защита от свои колеги и от политици. Губернаторът на Тулска област й е благодарил "за самоотвержената работа".

Смятам, че има някакво нарушение на етиката и нарушение на нормите за носене на защитно облекло, така се е облякла тогава, направили са й забележка. И толкова. Не бива да има разправа срещу момичето, заяви сенаторът и член на комисията по социална политика на горната камара на руския парламент Владимир Круглъй.

Надежда Жукова

Изпълнителният директор на Асоциацията на медицинските сестри в Русия Валери Самойленко също защити 23-годишнaта Надежда.

Нека тези, които коментират, вместо да обиждат едно нещастно момиче, да влязат поне веднъж в защитената зона на болницата в такъв костюм. И ще разберат какво е хипоксия. Нека да разберат какво е да излезеш навън и да се държиш за стената, за да не изгубиш съзнание, а после да коментират кое е етично и кое - не. Направила е така не за да си върти дупето пред пациентите, а за да не умре там. Когато при нас в Санкт Петербург е +8, носим пижами под защитния костюм. Когато стане +25, ще изглеждаме по същия начин като нея, каза Валерий Самойленко.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7930

2

edin slep

22.05 2020 в 22:42

Една наша медицинска сестра обясняваше какво е да работиш с такъв костюм. След няколко минути ти смъди на очите от пот и ти се завъглява маската, лицето те сърби пак от пот, дрехите подгизват, сърби те навсякъде, вие ти се свят.

И това май е бельо, а не бански. Кой знае какво и е било на горката, дрехите са подгизнали, а ти трябва да бачкаш, потна ли да стои? И на кой да сваля, на дядовците или на бабите в отделението?

9214

1

XR4

22.05 2020 в 21:46

Не разбирам какво толкова е станало.Явно някакви напъни/изцепки тип "будната съвест на квартала".
Аз като работодател съм готов да толерирам всякакви странности на персонала, ако това повишава резултатите.
Така И е било удобно на момата, така е работила.Все пак не е гола-по бански е , мааму. А и гола да е била, много важно.Какво значение има външния вид ако е спасила един човек повече?