В Русия наказаха медицинска сестра, ходила с прозрачен защитен костюм

OFFNews Последна промяна на 21 май 2020 в 19:29 8679 3

Медицинска сестра от областната болница в Тула получи дисциплинарно наказание, защото е работила в инфекциозното отделение само по бански и в прозрачен защитен костюм, съобщава радио "Ехото на Москва".

Регионалният отдел на министерството на здравеопазването е наложил на сестрата дисциплинарно наказание - забележка за неспазване на изискванията за медицинско облекло, а с персонала на болницата е проведена "разяснителна беседа".

Младата жена е обяснила, че е решила да остане само по бански, защото в защитния костюм й е много горещо, а трябва да е с него през целия си работен ден. Тя не е допускала, че облеклото ще е чак толково прозрачно.

Нито един от пациентите в инфекциозното отделение не се е оплакал от облеклото и работата на медицинската сестра. 

След като кадърът от работното й място стана изключително популярен в социалните мрежи, сенаторът и член на комисията по социална политика на горната камара на руския парламент Владимир Круглъй защити медицинската сестра.

Смятам, че има някакво нарушение на етиката и нарушение на нормите за носене на защитно облекло, така се е облякла тогава, направили са й забележка. И толкова. Не бива да има разправа срещу момичето, категоричен е Круглъй.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

3

Пенчо бре

21.05 2020 в 20:22

Наслада за окото на мъжката част от заболелите е чудесно съпътстващо лечение. Още повече, че лекарства, не съм чул да има. Я как гледа пациента, на възраст от най-застрашените. Направо застрашаващо за целомъдрието на сестричката! :)

1270

2

HristoSliven

21.05 2020 в 20:19

Да я наказват, за какво?! Вижте какъв живец е предизвикала в погледа на пациента на заден план - сигурен съм, че по-скоро би предложил да наградят момето!

430

1

Stifen

21.05 2020 в 20:11

Бравос на хубавото рускинче! Заслужава награда, а не порицание, защото само така се повдига настроението на клетите болни, па и на здравите хептен!