Какво ще се случи със Земята, ако човечеството изчезне?

След 10 000 години за нас ще напомнят само каменните постройки

Катя Димитрова 06 юни 2016 в 17:00 13364 4

Питали ли сте се някога какво ще се случи, ако изведнъж всички хора изчезнат от лицето на Земята? Мрак? Тишина?

Да си представим планетата напълно опустяла е навярно най-зловещата мисъл, която може да ни хрумне. Какво точно би се случило, разказва Daily Mail.

Според учените, само няколко часа след като човечеството изчезне, всички светлини по света ще се изключат, тъй като електроцентралите ще останат без надзор и ресурси. Тогава единствените електроцентрали, които ще продължат да действат за определен период от време, ще бъдат водноелектрическите.

След няколко дни метролиниите във всички градове ще бъдат наводнени, защото няма да има кой да поддържа помпите, които отводняват тунелите от подпочвените води.

До десетина дни хиляди домашни любимци и селскостопански животни ще умрат. Някои, като кучетата например, ще освирепеят и ще формират глутници, които ще преследват други животни.

След месец водата, която охлажда атомните електроцентрали, ще се изпари. Това ще доведе до редица бедствия, по-страшни дори от атомните аварии в Чернобил и Фукушима.

Една година по-късно спътниците около Земята ще започнат да падат от орбита и тогава ще се появят „странни звезди“ в небето, смятат изследователите.

Двадесет и пет години след нашето изчезване всички населени места ще се превърнат в непроходими, обрасли с растителност местности.

След триста година всички сгради, мостове и съоражения ще са се разпаднали, заради земната корозия.

10 000 години по-късно пък единственият знак, че ни е имало, ще бъдат каменни постройки като египетските пирамиди, Великата китайска стена и планината Ръшмор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

06.06 2016 в 19:22

"Питали ли сте се някога какво ще се случи, ако изведнъж всички хора изчезнат от лицето на Земята? "

Кво стана когато всички хора изчезнаха от Припят и околностите?
Нищо страшно, ето какво.
Природата се върна към първоначалния си райски вид...е сигурно тук таме има пилета с три крака, но схващате идеята...