Кафенце и сладкиш в кабината: Животът на пилотите от индийската авиокомпания SpiceJet

Индийските авиокомпании позволяват да се пие кафе в пилотската кабина, но само ако чашата е с капачка и е поставена върху поднос

OFFNews 17 март 2023 в 12:03 2945 2

Почерпка в пилотската кабина

Снимка Twitter

Почерпка в пилотската кабина

Частната индийска авиокомпания SpiceJet разследва двама от пилотите си за заради предполагаемо наличие на кафе и сладкиши в кабината по време на полет. Куриозната случка излезе наяве след публикуването на снимка с отворена чаша кафе, поставена на контролния панел в самолетa на авиокомпанията, предаде Би Би Си.

В момента, в който е направена, самолетът е летял на височина около 11 278 метра, става ясно от снимката. Кадърът предизвика възмущение в социалните мрежи и накара индийския авиационен регулатор да отправи предупреждение към авиокомпанията.

В момента в SpiceJet тече вътрешно разследване. "След като то приключи, ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки", каза говорител на авиокомпанията, предаде вестник Times of India.

На практика индийските авиационни правила разрешават на пилотите да внасят храна и напитки в кабината, но само при спазването на редица строги правила. Задължително е всички чаши трябва да имат капачки и да се носят върху поднос, за да се избегне разливане.

Предполага се, че запечатана на снимка почерпка се е случила на борда на самолет от индийската столица Делхи до североизточния град Гувахати на 8 март - по време на индуисткия фестивал Холи, по-известен като Фестивал на цветовете.

На снимката се вижда непокрита чаша кафе с логото на SpiceJet, поставена опасно на лоста за потегляне на самолета, докато пилотите, които не се виждат на снимката, похапват гуджия - традиционен пържен сладкиш, приготвян на Фестивала на цветовете.

Публикацията бе разпространена в социалните мрежи, а реакцията не закъсня и последва лавина от критики към пилотите за безразсъдното им поведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

23.03 2023 в 13:48

Дедо Попе,
На здраве!
Бил съм гр. Жуковски, който сега е предградие на Москва, в което градче е авиационния завод, изработил совалката "Буран" през 1989 г. Настаниха ни в общежитие на летци - изпитатели, което беше по-гнусно от Виетнамските общежития в София, та тези летци ходеха на работа по 24 часа, а след това 3 денонощия почиваха. През цялата почивка всички бяха смъртно пияни, разказваха, че вече нямало улици (градчето беше с около 100 000 жители), които да бъдат кръстени с имената на загиналите герои...
А жените им бяха пълна отврат, те също винаги пияни и ... много дашни...

15914

1

поп Дръвчо

17.03 2023 в 13:36

Друго си е когато руските пилоти наливат и на автопилота водка...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки