Качването на много снимки във Фейсбук може да доведе до загуба на приятели

Последна промяна на 13 август 2013 в 11:17 6866 1

Качването на много снимки във фейсбук води до загуба на приятели в реалния живот.
Качването на много снимки във фейсбук води до загуба на приятели в реалния живот.

Ново изследване на Бирмингамския университет доказа, че публикуването на прекалено много снимки в социалната мрежа Facebook е признак на психично разстройство у потребителя и довежда до загуба на приятели в мрежата и извън нея.

Качването на снимки, които човекът си е направил сам, показват намаляване на личното пространство и склонност за намаляване на интимността.

Причината за загуба на приятели в мрежата е, че  постоянното качване на снимки, дразни другите потребители, като това може да доведе до блокиране на вашите ъпдейти, а пък в реалния живот това може да доведе до ситуация "А, това е човекът, който не спира да си качва негови снимки във Facebook".

Изследването включва 500 потребители от цял свят. 

"Въпреки че споделянето на снимки е добър начин за общуване и подобрява връзките между приятелите, то прекаленото добавяне на ваши фотографии може да навреди на тази връзка", казва д-р Бен Мардър от Единбургския Университет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2013 в 12:38

Велико изследване - 500 потребители от цял свят.
Глобално заключение с огромни социологически последици.
И вече само на кучетата и котките да се качват снимки, за да не се отчуждават приятелите ви от вашата егоцентрична персона.
:)