Изложение за ковчези събира тълпи посетители в Москва (снимки)

OFFNews 03 ноември 2022 в 15:57 5131 3

ковчег
Нищо странно - съвсем нормално изложение на ковчези в Москва.

Тълпи от посетители привлича откритото на 1 ноември в Москва голямо изложение за погребални услуги, наречено "Некропол 2022".

Хората могат да си изберат от множество артикули - ковчези, урни и дори да си поръчат собствен мавзолей.

"Московская правда" подчертава, че въпросното експо "се радва на заслужена репутация не само в нашата страна, но и по целия свят". Също така изданието отбелязва, че изложението е член на Международната федерация на погребалните асоциации (FIAT-IFTA), Европейската федерация на погребалните услуги (EFFS), Международната асоциация на погребалните изложения (IAFE), както и на Съюза на погребалните организации и крематориумите (SPOK) (Русия). Освен всичко друго то е удостоено и със знака за качество на Съюза на изложбите и панаирите на Русия.

Основната идея на "Некропол" е да формира ново обществено отношение към етичните, социалните и екологичните аспекти на погребалните услуги, съобщава "Московская правда".

Украинските медии също се впечатлиха от експото.

"Не забравяйте да изберете подходящия ковчег, преди да заминете за Украйна. Каквито са времената, такива са изложбите", написа Украйна онлайн.

Наскоро в Русия общественото внимание бе привлечено от друга меко казано странна инициатива - състезание за изкопаване на най-красив гроб.

Три отбора от Севастопол, Омск и Новосибириск участваха в първия в Русия конкурс за най-добре оформен гроб, съобщи местното издание „Новости Новосибирска“. Състезателите трябваше да украсят гробно място за един час с помощта на плочки, живи и изкуствени цветя и много други аксесоари. Журито оценяваше както технологията, така и дизайна. Победител стана тимът от Омск, който получи и голямата награда от 20 хиляди рубли. Конкурсът се състоя в парк "Каменка" в Новосибирск в рамките на регионалното изложение "Некропол-Сибир - 2022". През миналата година в рамките на изложението беше проведено друго тематично състезание – по най-бързо изкопаване на гроб на ръка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

03.11 2022 в 20:18

Там е особено актуално.

345

2

Джендо Джедев

03.11 2022 в 18:35

Ще им трябват, да поръчват още от сега! :D

14469

1

случайно прочетох

03.11 2022 в 16:04

Идиоти, сър!
 
X

Подкастът на OFFNews