Юридически университет прави курс за "правото на Хари Потър"

OFFNews 25 октомври 2018 в 08:05 2693 0

Топ индийски университет в източния щат Западна Бенгалия въведе курс, основан на магическия свят на Хари Потър.

Курсът в Националния университет за юридически науки използва ролята на закона във филма, за да направи паралел между историята и истински житейски ситуации.

Професор Шувик Кумар Гуа, който създал програмата, я описва като "експеримент", целящ провокирането на критично мислене.

При сегашната система ние просто казваме на студентите какви са основните стандарти и принципите на правото, но те ще бъдат ли в състояние да приложат съществуващото законодателство към ситуации, които никога не са се случвали преди, пита професорът, цитиран от Би Би Си.

Той добавя, че иска да използва примери от фантастичната поредца, за да отведе студентите до ситуации, които могат да възникнат, особено когато „нашата страна преминава през големи промени“.

Гуа казва, че курсът цели да изкара студентите от комфортната им зона, а ако учат така, ще могат да израстнат много.

Светът на Роулинг говори за това как правните институции се провалят при определени сценарии, виждаме как политически институции покваряват – ето това е нещо, с което и студентите трябва да се сблъскат, преди да влязат в реалните си битки чрез правото, смята той.

Няколко университета в САЩ и най-малко един във Великобритания също предлагат курсове, вдъхновени от известната поредица. Индийският ще включва 45 часа обучение, основано на дискусии. Някои от темите му включват обсъждания по въпроса как социалните и класовите права в Индия могат да бъдат приравнени на "поробването на домашните елфи и маргинализацията на върколаците" във фентъзито.

Курсът започва през декември и вече е запълнил капацитета си от 40 студенти, а мнозина други поискали разширяването му, за да се включат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews