Италиански бизнесмен завеща на служителите си 1.5 млн. евро

OFFNews 10 януари 2016 в 14:15 6370 1

250 служители на завод в град Бодио Ломнаго, Северна Италия, са били изненадали с чекове за по няколко хиляди евро, съобщава БТА.

Парите са завещани от основателя на предприятието Пиеро Маки, който починал през месец юли 2015 г. на 87-годишна възраст.

Той създал компанията "Enoplastic" през 1957 г. Основната ѝ дейност е производството на капачки и етикети за бутилки за вино. Днес фабриката произвежда 2.5 млрд. броя годишно и изнася продукцията си в над 80 държави.

Малко преди смъртта си Маки тайно добавил клауза в завещанието си, според която служителите на фабриката трябва да получат общо 1.5 млн. евро.

"Всичко бе уредено от съпругата му Карла, майка ми, която прибави към чека на всеки служител трогателно благодарствено писмо", разказва пред в. "Кориере дела сера" Джована, дъщерята на бизнесмена, която в момента е един от директорите в компанията.

Парите са били предоставени на служителите точно преди Рождество, като най-новите членове на екипа са получили по 2 хил. евро, а тези с най-много стаж - по 10 хил. Маки е определил по-голяма сума за семействата на работници, за които знаел, че имат нужда от допълнителна помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!