Интересът на Илон Мъск към Белоградчик вдъхнови нова приключенска игра

Авторите на играта са готови да съберат средства за самолетен билет на Мъск, за да дойде в града

OFFNews 18 март 2023 в 09:15 3987 0

Снимка Фейсбук

Приключенският център в Белоградчик предлага нова игра сред скалите на града в чест на милиардера, основател на Тesla и собственик на Twitter Илон Мъск, разказа пред БТА Евтим Стефанов, основател на Adventure Center Белоградчик.

Вдъхновени от желанието на Мъск да посети Белоградчик, авторите на играта от местния приключенски център са готови да съберат средства за самолетен билет на Мъск, за да дойде в града.

На площ от близо 100 декара сред уникалните скални образувания на Белоградчик, датиращи от преди повече от 220 млн. години, играчите могат да се включат в "Портал за извънгалактически пътувания". Порталът разкрива света на "червените туркулаци", чието име е вдъхновено от местното население турлаци и легендарните за региона върколаци.

Целта на играчите е да на намерят меча на галактическия пътешественик, обхождайки скалите, и да се възкачат на престола на червените туркулаци. Играта е подходяща за посетителски групи, които имат повече от час и половина, за да се разходят по интересен начин сред скалите.

Приключенският център в града предлага полети с балон, панорамни издигания с балон, разходка с електрически велосипеди, комбинирани приключения като вино и колело, двойна езда, разходки с драконови лодки в Рабишкото езеро, както и с моторна лодка на Дунава.

Центърът е партньор по проект "Колело и Вино", финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество на ЕС Interreg IPA CBS, изпълняван съвместно от партньорски организации в България и Сърбия.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews