Японски учени са открили начин да спрат топенето на сладоледа, съобщи Нова телевизия.
Благодарение на протеин ледените лакомства остават стегнати по-дълго.
Протеинът държи в едно въздух, вода и мазнини и е известен в японската кухня като „натто”. Това е традиционна японска храна, приготвена от ферментирали сварени соеви зърна.
Учени от от Университета на Единбург и Университета в Дънди са открили, че чрез добавяне на протеина в сладоледа, той спира да се разтапя.
Те са установили също, че така може да се предпази сладоледа от кристализиране, което често се получава при замръзване.
Усъвършенстването на откритието означава, че производителите ще могат да създават сладолед с по-малко наситени мазнини и следователно с по-малко калории.
Според учените новият сладолед може да се появи на пазара от три до пет години.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
31.08 2015 в 13:16
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
Trabajo
Браншът благодари на Милошев: За пръв път властта работи за туризма
Constanza
Браншът благодари на Милошев: За пръв път властта работи за туризма
ob1
САЩ тайно са предоставили на Киев ракети с голям обсег на действие
alcom4
Руснаците с важен пробив в Донецка област, превзеха Очеретино
alcom4
Макрон: Европа е смъртна. Правилата се промениха