Гладно кенгуру опоска черешова градина край с. Брестник

19 юни 2013 в 08:18 8935 6

Кенгуру. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кенгуру. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Избягало кенгуру вдигна на крак администрацията на регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.

Сигналът за екзотичното животно бил подаден от собственик на черешова градина до село Брестник, който видял животното да си похапва от една от овошките, съобщи БНТ. Само минути преди това местни хора видели кенгуруто  да скача към параклиса, който се намира на около 200 метра от градината.

Местните разказват, че в района има още няколко кенгура, които живеят на свобода. "В черешите обикалят два броя, ама къде са сега - не знам. Никой не знае къде са. Череши ядат, каквото набарат от това хората, което берат щайги-майги. Оттам ядят", разказва пред БНТ жител на Брестник. 

Местните хора все още не са решили твърдо дали да направят хайка за неканения гостенин, който обикаля мерата на Брестник. Въпреки това упорито се разпространява информацията, че за всяко заловено животно с произход Австралия, има обявена награда от 2000 хиляди лева.

Местната екоинспекция била объркана от сигнала, тъй като информацията за животното сочила, че то е забелязано на територията на друга община, където инспекторите нямат правомощия. Обяснението им е, че кенгуруто е избягало от частен зоопарк в пловдивския квартал „Коматево".

Вероятно от утре в насажденията край селата Марково, Брестник и Белащица на лов за кенгуруто ще тръгне специализирана група от обучени хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови