Getty Images пуснаха 35 млн. снимки безплатно

OFFNews 06 март 2014 в 14:27 9172 2

Огромна част от снимките на най-голямата фотографска агенция в света Getty могат да бъдат свободно ползвани от днес, 6 март.

От компанията обявиха, че в опит да преборят интернет плагиатството пускат кадрите си за свободно ползване в социалните медии и блоговете 35 милиона снимки без воден знак. Потребителите могат да ги разпространяват свободно, ако използват код за вграждане, указващ авторството на Getty. За целта агенцията е добавила нов специален бутон за вграждане на тяхна снимка в Twitter, Facebook или някои блогове. С копирането на HTML кода снимката се появява на желаното място, но без досадния воден знак. Собствеността на снимките е обозначена под тях без логото на Getty да бие толкова на очи.

За традиционните медиите все още е нужен платен абонамент.

От години Getty Images се опитват да водят борба с кражбата на тяхно съдържание в интернет. Така или иначе снимките ни са навсякъде, аргументираха се от компанията за решението да махнат водния знак върху кадрите. Те се надяват бутонът за вграждане да им даде по-голям контрол над тяхното разпространение, като освен съдържанието ще може да филтрира и реклами, прикачени към вгражданите кодове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!