Quantcast

Ефектите от човешката намеса в климата на Земята вече видими от Космоса

OFFNews Последна промяна на 07 май 2014 в 10:57 2236 3

"Ефектите от човешката намеса върху климата на Земята вече могат да бъдат видени от Космоса. Тези кадри могат да бъдат силен инструменти в опазването на нашата планета."

Това написа директорът на НАСА Чарлс Болдън в блога си. Изявлението му бе последвано от международен доклад за климата на Земята, публикуван от Белия дом.

Причинените от човека промени в климата могат да доведат до дълги и горещи лета там, където това е необичайно. Те водят и до пожари и наводнения, които и сега се виждат от Космоса.

Пет космически мисии на НАСА ще започнат работа тази година с цел изследване на климата.

Мисиите ще се опитат да дадат нови отговори на въпроса пред какви предизвикателства и опасности ще бъде изправена планетата ни днес и в бъдеще.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2014 в 17:30

Уродливи лъжци!

07.05 2014 в 13:56

Доколкото помня процесите можеха да бъдат обратими при условия, които за цивилизацията ни биха били пагубни. И понеже големите гиганти производители, монополи, ШЕЛ, САЩ и т.н. не могат да си позволят това, просто се продължава в същия дух. От години положението е необратимо. От научна гледна точка. Смятам че тепърва имаме да берем плодовете на дейността си, още не сме видели нищо...

07.05 2014 в 12:49

След дъжд качулка... дано все още да може да се спре процеса!