eBay забрани търговията с магии

17 август 2012 в 16:25 2241 1

eBay забранява продажбата на магии, отвари и вълшебни елексири от 30 август, съобщава ABC News.

еBay редовно обновява категориите и прави подобрения, базирани на обратната връзка с клиентите. Преустановяваме дейността на малък брой категории, включително метафизичната подкатегория, защото купувачи и продавачи се оплакаха от проблеми при търговията в тези категории, които трудно могат да бъдат решени", се казва в съобщение на компанията.

eBay е собственик на PayPal и е един от най-големите портали за търговия в света. Миналия месец компанията отчете сериозен ръст на печалбата. Приходите за второто тримесечие са се увеличили с 23% до 3.4 милиарда долара спрямо същия период на 2011 година.

Чрез портала и сега се продават доста странни неща - например "Американска мечта" за 3.5 милиона долара, включваща всички притежания на мъж от Флорида.

Предстоящата забрана вече предизвика недоволство. Потребител, подписал се като "Отвратен", написа: "eBay забранява алтернативните религиозни неща. Но! Това не се отнася за християните. Светена вода и други "святи" неща са дискриминационно разрешени. С какво водата, наречена от човек, носещ червена роба в Рим, се различава от всеки друг вълшебен предмет, продаващ се в eBay?".

Миналата седмица беше разпространена и подписка в защита на вещиците, екстрасенсите, еликсирите, заклинанията и магиите. Над 800 души вече са я подписали.

В момента в секцията се продават 15,668 артикула, магии, отвари и еликсири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови