Чисто гола на моравата край Белия дом: защитничката на транссексуалните Роуз Монтоя вече не е добре дошла при Байдън

OFFNews 14 юни 2023 в 08:15 6542 0

Роуз Монтоя

Снимка Getty Images

Роуз Монтоя (в средата)

Защитничката на правата на транссексуалните Роуз Монтоя вече не е добре дошла на събитията в Белия дом, след като публикува в социалните мрежи видеоклип, в който тя и още двама души са чисто голи на южната морава край Белия дом по време на съботното честване на Месеца на гордостта, предаде Асошиейтед прес.

"Поведението беше просто неприемливо", заяви вчера говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. "Беше несправедливо спрямо стотиците участници, които бяха дошли да отпразнуват своите семейства".

По време на брифинга в Белия дом Жан-Пиер заяви: "Лицата от видеото със сигурност няма да бъдат канени на бъдещи събития." Говорителката на Белия дом заяви, че демонстрацията на голи гърди "не е нещо нормално, което се е случвало при тази администрация".

Президентът Джо Байдън беше домакин на събитието, за да покаже подкрепата на администрацията за ЛГБТ+ общността. Напоследък някои републикански лидери на щатско ниво настояват да се ограничат драг шоутата и да се ограничат възможностите за младежите, които искат да променят пола си.

Байдън заяви в събота, че има послание за цялата общност, но най-вече за транссексуалните деца: "Вие сте обичани. Вие сте чути. Вие сте разбрани."

Части от речта му се появиха във видеоклип, публикуван в социалните мрежи от Монтоя, чиято биография в Инстаграм я определя като педагог, модел и актьор.

Монтоя защити публикацията си в Инстаграм и Туитър, като заяви, че "да се снимаш топлес във Вашингтон е законно и напълно подкрепям движението за освобождаване на зърната". Тя заяви, че критиките към топлес облеклото ѝ потвърждават, че всъщност е жена, тъй като един мъж не би се сблъскал с подобен отпор. Тя каза, че е имала "нулево намерение да се опитва да бъде вулгарна по какъвто и да е начин", като добави, че е покрила зърната на гърдите си с ръце във видеото "просто за да играе на сигурно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика