Бивш физик на НАСА ще учи кучета да си правят селфита

OFFNews 25 март 2014 в 15:26 3884 0

Бившият физик на НАСА Никол Скот стартира курс за кучета, който трябва да научи животните как да си правят така нашумените „селфи“ снимки.

Учебният център, в който ще се провежда курсът, е базиран в Лондон и се казва „City Dog“ („Градско куче“). Той предлага най-различни курсове за четириногите любимци, като най-новият е този за селфитата, където кучетата ще се учат как сами да си правят снимки с таблет.

Обучението започва с лесни задачи. Като за начало домашният любимец трябва да подуши ръката на собственика си. Всеки път, когато се справи кучето получава лакомство, а стопанинът кликва на таблета си.

Така животното разбира, че кликването означава награда. След това на кучето се дава таблет с мобилно приложение. За може да животното да си направи снимка, се препоръчва устройството да е настроено така че кучето да заснеме фотография, натискайки с носа си която и да е част на екрана.

Обучението по самоснимане обаче е само една от необичайните възможности, които предлага училището на бившата служителка на НАСА. Там кучетата могат да се научат също как да карат скейтборд или дори да практикуват паркур за четириноги.

Скот посочва, че целта на курсовете е да ангажират домашните любимци със заниманията на собствениците им. Тя смята, че “вече столетия човекът е занимавал кучето с интересите си” и не вижда защо това да не продължи да е така.

“Човекът е учил кучето да бъде част от лова, използвал го е като пазач на децата си. Така че, ако устройството е това, от което се интересува човекът в момента, нека предизвикаме интереса и на кучето”, обяснява бившата работничка на НАСА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови