Билетите за "Киномания" от 2 до 10 лв.

Николаос Цитиридис 31 октомври 2012 в 11:10 5349 0

"Киномания" 2012 ще се стартира в НДК на 8 ноември.

26-тото издание на фестивала "Киномания" определено ще има с какво да изненада и най-големите маниaци на тема кино. Билети може да намерите на касите на кино "Люмиер", "Дом на киното", "Еuro Cinema" , както и на касите на НДК. Цените за детски филми ще бъдат от 2 до 4 лв. В кината "Люмиер", "Дом на киното", "Еuro Cinema" билети ще се продават между 6 и 8 лв., а в НДК между 8 и 10 лв.

Тази година между 8 ноември и 2 декември феновете на всякакъв вид кинематография ще могат да се забавляват заедно.

Фестивалът се открие в НДК с уникалния български филм "Балканска мелодия" с режисьор Щефан Швитерт. Филмът разказва историята на Марсел и Катрин Селие, които чрез собствената си любовна история откриват споделената си страст към музиката на Източна Европа. "Балканска мелодия" притежава уникалното присъствие на „Мистерията на българските гласове“.

 Българските режисьори Михаил Пандруски и Илиян Метев ще представят българското на фестивала с филмите "Инкогнита" и "Последната линейка на София"

 На "Киномания" ще има и засилено присъствие на детското кино с цели 8 филма. "Войната на копчетата", "Синият тигър" и "Снежинка бялата горила" ще забавляват и вече порасналите деца.

Великият Мартин Скорсезе ще превземе българските фенове с "Изобретението на Хюго". Други велики екранизации ще зарадват киномана в София: "Спомени за моите тъжни проститутки" по едноименния роман на Габриел Маркес, както и "Големите надежди" по романа на Чарлс Дикенс.

За киното и неговата история ще разберем повече от филма "Иван Иванов: Добре дошъл у дома" с режисьор Стефан Иванов -  27-минутна изповед на Иван Иванов за живота в киното и извън него.

Режисьорът и сценарист Робърт Уайде ще блесне с документалния филм за Уди Алън.

 "Киномания" ще представи и 10 класически филма, сред които "Бони Клайд", класическият екшън  от 67-ма, както и "Джентълмените предпочитат блондинки" от 53-та година. 

 Фестивалът ще ни покаже и кулинарно кино, като един от филмите ще бъде "Кухнята на любовта", където Гордън Рамзи е самият себе си и явно може да играе така, както готви.

 Музикалното кино ще бъде представено от филмите "Марли" и "Спаркъл: Соул Дива".

 На подобни фестивали няма как да се пропусне и френското изкуство. "Киномания" ще представи великите филми "Войната е обявена", "Любовта трае три години", както и много други.

Филми, представени под надслова "Фестивал на фестивалите", ще бъдат черешката на тортата: "Желязната лейди", "Висоцки. Благодаря, че си жив" и още много други уникални филми, върхове на снимачното изкуство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews