Български военни пилоти се дипломираха в авиошкола на САЩ

Лилия Христова 21 август 2013 в 13:03 4017 6

Снимка: БГНЕС, архив
Снимка: БГНЕС, архив

Двама български членове на военновъздушните сили завършиха своето професионално военно обучение по програма National Guard’s State Partnership в американския щат Тенеси, съобщи пресслужбата на Военновъздушните сили на САЩ. Това са сержант Йорданка Петрова-Ангелова и ефрейтор Стойко Стойков, минали съответно пет- и шестседмично обучение в специализирана военновъздушна академия.

Двамата български студенти са завършили успешно курса заедно с други 334 членове на американската военновъздушна гвардия.

"336 от Вас работиха заедно в продължение на седмици, за да постигнат целта си. Вашият ден дойде. Бъдете горди, ние се гордеем с Вас", каза на завършващите главен сержант Доналд Фелч, комендант на Lankford EPME Center. "Ако имах възможност, щях да го направя отново. Тези неща които научихме тук не бяха само написани думи, но и неща, които са от полза за живота ни", каза при церемонията по дипломирането си българският ефрейтор.

Чрез програмата властите на 54 държави и щати изграждат на връзки и добри взаимоотношения в различни краища на света. Всяка година хиляди военни, включително и канадци, пристигат в кампуса и се обучават в овладяване на лидерски, управленски и комуникативни умения, необходими за работата им във военната авиация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови