Българите искат вярност, българките - секс

13 декември 2012 в 21:56 9043 2

Нина Палмиери. Снимка: FOX Life
Нина Палмиери. Снимка: FOX Life

Повече от половината българи правят секс веднъж седмично или по-често. Това сочат данните от онлайн проучване сред 600 души, проведено през ноември от Gemius за FOX Life.

Същевременно младите жени у нас предпочитат пълноценното сексуално изживяване пред това да са верни. Най-младата група от анкетираните (18-24 години) отдава повече значение на вярността и честността, като при младите мъже верността (46%) се оказва в по-голяма степен по-важна от сексуалните отношения (42%), докато при жените сексът е важен за 51%, а верността - за 39%.

Значително по-голям процент от жените (41%) определят чувството за сигурност като важен фактор в сравнение с мъжете (26%).

Най-открити и честни за сексуалните си отношения са хората на възраст 35-44 г. - 47% от тях могат да говорят за секс с всеки, показва проучването.

Мъжете имат по-малко резерви да говорят за секс (44% от мъжете и 30% не се смущават), докато жените в по-голяма степен предпочитат да говорят за секс само със своите партньори (25% срещу 15% за мъжете).

Мнозинството от българите са изпитали най-вълнуващите си сексуални преживявания със своите постоянни партньори. Сред женските отговори не фигурира „платена услуга“, но за 4% от анкетираните мъже това е било най-вълнуващото сексуално преживяване.

14% от младите българи (18-24 години) все още не са правили секс, показва проучването.

Резултатите от проучването бяха обявени в началото на кампанията на FOX Life „Да поговорим за секс“. За кампанията в България пристигна известната италианска водеща Нина Палмиери.

„Българите и италианците много си приличат. Всички мъже искат да покажат, че са добри в леглото, а всъщност още много имат да учат за своите партньорки“, коментира Палимери след няколко часа, прекарани в разговори за секс в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!