Българин основа държава на остров в Тихия океан

OFFNews 14 юни 2015 в 21:07 2509 21

Снимка БНТ

Владимир Баланов.

Българският бизнесмен Владимир Баланов, който искаше да подари на България остров в Тихия океан, но държавата отказа, сега е основал свое собствено княжество на него, носещо името Нова Атлантида, предаде "24 часа".

Островът е съставен от пемза на изригнал подводен вулкан, като площта му е 27 хил. кв. км и се намира на около 16 000 км от България.

"Две години опитвах да присъединя острова към България, предлагах го и на Европейския съюз. Нито един чиновник не се развълнува и реших, че ще направя собствена държава", заяви Владимир Баланов. България отказва под претекста, че на острова няма живущи.

Княжеството вече си има жители обаче - Баланов, съпругата и синът му, а вицепремиер е шефът на "Менса" в България Христо Радков.

Нова Атлантида има своя конституция и закони, които са същите като българските за момента, но ще бъдат променени. Княжеството трябва да бъде признато от поне една друга страна в света, за да всичко официално, като българинът води преговори със страни от Южна Америка и ЕС.

Баланов е почерпил вдъхновение от наскоро създадената между Сърбия и Хърватия страна Либерланд, която се простира на 7 кв. км площ.


Владимир Баланов със скулптора Георги Чапкънов, който направи герб на новата държава. Снимка: 24 часа.

Бизнесменът смята да създаде социална мрежа за гражданите на новата държава на адрес IQ140.eu, която да даде на всеки регистрирал се 500 княжески долара под формата на електронни пари тип биткойн. Три пъти повече ще получават регистрираните нобелисти, които имат право на поданство по право според Конституцията на Нова Атлантида.

Виртуалните пари ще дават шанс на гражданите на Нова Атлантида да стават акционери, а колкото по-посещаван става сайтът, толкова повече ще се печели от реклама и съответно ще се трупат пари за хазната.

Баланов смята, че островът може да донесе до 4 трилиона евро печалба и затова иска да стане част от ЕС, подпомагайки съюза с доходоносността си. Според него обаче истинският потенциал на територията е за 100 трилиона евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!