България с 2 победи на европейското по стрийтбол за студенти

OFFNews 20 август 2013 в 19:17 1937 0

Иван Мирчев е втори по вкарани тройки
Иван Мирчев е втори по вкарани тройки

Националният отбор на България, който участва в първото по рода си европейско първенство по стрийтбол за студенти спечели първите си победи. С 20 на 13 Иван Мирчев, Антонио Илиев, Красимир Георгиев и Костадин Костов победиха тима на Португалия, след което се наложиха и над тройката от Франция – с 16:13.

За съжаление нашите момчета в състав Иван Мирчев, Антонио Илиев, Красимир Георгиев и Костадин Костов загубиха третия си мач със Словения. В групата на България  са още отборите на Холандия и Сърбия, с която е следващият ни мач.

По регламент на това първенство отборите са съставени от трима титулярни състезатели и един - резерва. Играе се на един кош, като за победител се обявява отборът, който пръв отбележи 21 точки или който има повече точки в рамките на 10 минути. Турнирът започна днес в Меката на стрийтбола – Холандия / Ротердам/.

На европейското първенство по стрийтбол за студенти българите представят и Югозападния университет “Неофит Рилски”, те заслужиха участието си там, след като на финала на вътрешното междууниверситетско първенство победиха тимът на УНСС.

Иван Мирчев (на снимката) е втори по вкарани тройки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!