Авторът на "голото интервю": Исках да видя премиера като Майкъл Дъглас

01 февруари 2013 в 09:18 3036 4

Горан Маркович
Горан Маркович

Горан Маркович - авторът на сръбското предаване "Невъзможна мисия", чиято водеща без бельо взе интервю от премиера Ивица Дачич, разказа специално за OFFNews подробности около скандала. Той носи на авторите си неприятности в Сърбия, където излъчването на интервюто бе забранено, но и международна слава.

 - Горан, разкажете ни как работи "Невъзможна мисия"?

- Целта на скритата камера, носеща името "Невъзможна мисия", е да представи реакцията и действията на обществените фигури в ситуации, които всекидневно се случват на всички хора. При всички положения трябва да кажем, че цел на нашата скрита камера не е унижение, присмиване или компрометиране по какъвто и да е начин на "жертвите" на "Невъзможна мисия".

- Как измислихте идеята за премиера Ивица Дачич?

- Моята идея бе чрез най-важния човек на сръбската политическа сцена да припомним на обществеността сцени от култовия филм "Първичен инстинкт" със Шарън Стоун и Майкъл Дъглас. Смятах, че ще бъде интересно на зрителите да видят каква ще е реакцията на министър-председателя.

-Успяхте ли с вашия замисъл?

- Моят замисъл напълно бе реализиран, само много съжалявам, че заради решението за забрана да бъде излъчен зрителите няма да могат да го видят.

- Как гледате на обвиненията на съветника по националната сигурност на премиера Дачич, че работите против имиджа на страната си?

- Неприятно сме изненадани от изявлението на премиерския съветник по националната сигурност, чиито квалификации няма да коментираме. Вече 7 години се занимаваме с тази работа и имаме заснети повече от 150 епизода и до сега не сме били обвинявани за дискриминация или обида, а камо ли за нарушаване на имиджа на страната ни.

- Провокацията, според Вас, дали е онова нещо, чрез което показвате политиците в човешката им светлина и същност?

- Това е единственият начин "Невъзможна мисия" да покаже всички обществени фигури в човешката им светлина и същност.

Интервю на Николай Ванев

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!