Apple с нова атака към Samsung

Николаос Цитиридис 04 септември 2012 в 11:25 1493 1

Снимка БГНЕС
Снимка БГНЕС

Apple се оказват безмилостни към продуктите на Samsung - стана ясно, че компанията готви второ дело срещу конкурента си. 

Този път Apple са се насочили към новите продукти на Samsung, които дори още не са на пазара. Става въпрос за моделите Samsung Galaxy SIII, Note 10.1 и, Samsung Galaxy Note 2. В това второ дело от петък Apple говори за "най-малко 21 устройства", а по-конкретно се споменават 22 модела на Samsung, които са нарушили правата на американската компания. Ако се стигне до нов процес, той се очаква да започне в началото на 2014 г.

Съдия Луси Кох, която председателства двата процеса на Apple и Samsung в Северна Калифорния, беше отложила този иск, за да се концентрира върху първия процес.

Първото дело в Калифорнийския съд беше спечело от Аpple, като журито присъди на южнокорейската фирма да изплати 1,05 млрд. долара на калифорнийците, заради нарушение на авторски права.

Малко по-късно Apple поиска забрана за продажбата на осем модела смартфони на Samsung, сред които няколко варианта на Galaxy S2, който продължава да е важен модел за Samsung като по-евтина алтернатива. Съдийката Луси Кох обаче насрочи изслушванията за началото на декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови