Агент Тенев отрича да е писал "Да бъдеш гербер не е лесно"

Нели Чолашка 23 юли 2012 в 10:11 1850 0

Агент Тенев - Иван Тенев, отрича да е автор на текста "Да бъдеш гербер не е лесно", съобщи той пред bTV.

Песен с такова заглавие се появи в интернет в средата на юли като дебютно изпълнение на певицата Соня Иванова. За автор на текста беше посочен Агент Тенев.

 Той призна, че е писал подобен текст, в чийто припев само веднъж се споменава гербер и то по-скоро на шега. Дебютантката Сония обаче тотално е пренаписала припева, за да се получи:

„Да бъдеш цвете никак не е лесно. Поникваш и внезапно разцъфтяваш, а после трябва да се бориш честно със зноя, със студа, да не избягаш. Така и герберът след битка неуморна цвят разтваря. Преборил се с бури, с вятър леден, на всички красотата си раздава.“

До скоро неизвестната Соня Иванова също се включи в разговора по bTV и обвини Тенев, че си прави ПР за нейна сметка. На въпрос дали чака покана за членство в партия ГЕРБ, тя се измъкна с обяснението, че ако дойде такава покана, ще си помисли.

Певицата твърди, че е направила промяната заради по-доброто напасване към гласа ù. "Песента е за цветето гербер и няма политически нотки", твърди Иванова.

Иван Тенев е накарал изпълнителката да подпише декларация, че няма да изпълнява песента пред публика и в предизборни кампании. Освен това той възнамерява да я съди заради промяната на авторския текст, който е регистриран по Закона за авторското право.

Тенев определи поведението на Соня Иванова като нагло и показа SMS от нея с уверението, че ще изпее оригиналната песен. "И нея ще й забраня да изпълнява публично", зарече се авторът.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !