Адвокат иска да го съдят – откраднал 79 цента преди 20 години

Борислав Белев 21 април 2012 в 19:05 1724 1

Снимка: Telegraph
Снимка: Telegraph

Австралийски адвокат, който откраднал 79 цента от фонтан на желанията в центъра на Голд Коуст, Куинсланд се предаде на полицията, 20 години след като извършил „грабежа“. 38-годишният Саймън Метърс бил „изключително засрамен“ от стореното през 1992 г.

Когато бил на 19 г., той посегнал и грабнал монетите от фонтана, които включват и няколко вече излезли от обръщение монети от 2 цента. Две десетилетия по-късно той се предал на полицията в Куинсланд и се явил пред саутпортския магистратски съд с обвинения за кражба и неявяване в съда.

Главният магистрат Рон Килнър го провъзгласил за виновен, но не назначил никакво наказание на Метърс, както и заръчал нищо да не се вписва в досието му.

Метърс станал адвокат през 2002 г. и се явява често по викториански съдилища, основно с комерсиални случаи и такива за недвижими имоти. Неговата страница на сайт за викториански адвокати твърди, че той е написал юристска статия през 1997-а озаглавена „Всичко, което не кажете, може да се ползва като доказателство: Защитаване интересите на правосъдието или осакатяване на фундаментално право?“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови