6 странни правила на американската армия

Offnews 24 март 2015 в 13:30 34481 20

Американската армия следва закони, в повечето случаи различни от тези на други западни войски. В САЩ те се наричат "Uniform Code of Military Justice" ("Униформен код на военното правосъдие").

Въпреки че военното право в САЩ може да се разгледа и като огледален образ на цивилното право, то има някои правила и закони, които правят силно впечатление.

"Business Insider" показа 6 от най-причудливите правила на американския войник.

1. Дуелиране

Дуелирането с револвери, мечове и дори юмруци е забранено. Никой войник няма право да предизвиква или да отговаря на предизвикателство за дуел на живот и смърт. Колкото и старовремско да звучи този закон, той е част от кодекс, публикуван през 2012 г.

2. Пиене на алкохол със затворник

Ако стои на пост и пази затворник, американският войник няма никакво право да му/ѝ дава алкохол или да го споделят заедно.

3. Псувни

Използването на неприличен език в армията на САЩ е строго забранено. Ако войник използва грозни думи пред дете под 16 години, може да бъде осъден, отстранен и заплашен от затвор за 2 години.

4. Скачане от плавателен съд във водата

На американския войник му е забранено да скача съзнателно във водата от плавателен съд, освен ако това не е по заповед от неговия командир. За подобно нарушение също има тежки наказания.

5. Прелюбодействие

Да изневериш на своята законна половинка по време на служба също е сред забраните за американския войник. Ако бъде хванат в калъп, военнослужещият ще бъде принуден да плаща солена глоба и да напусне армията.

6. Изоставане

Войниците, които изостават от колектива по време на маршове или учения, няма да срещнат проблеми с командирите си, които само могат да смъмрят човек заради лошата му форма. Ако обаче американският войник изостане от групата си при подобни обстоятелства, може да бъде отстранен от армията и да бъде глобен с 2/3 от заплатата си в продължение на 3 месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!