Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

6-годишен поръча храна за вкъщи за 1000 долара от телефона на баща си. За всяка поръчка оставял 25% бакшиш

Банката изпратила сигнал за измама до баща му, след като отказала поръчка на пица за 400 долара

OFFNews 03 февруари 2023 в 12:33 14341 4

6-годишният Мейсън Стоунхаус

Снимка People

6-годишният Мейсън Стоунхаус

6-годишният Мейсън Стонхаус поръча храна за 1000 долара от телефона на баща си от множество хранителни заведния, като след всяка поръчка оставял по 25% бакшиш, предаде Си Ен Ен.

Случката се развива в американския щат Мичиган. В събота вечерта бащата на Мейсън - Кийт, го оставя да си играе с телефона му преди лягане. За отрицателно време детето успяло да изхарчи 1000 долара в приложението за доставки на храна Grubhub. Към 21 часа в дома на семейството започнали да пристигат поредица от доставки.

Записите от видеокамерата на семейство Стоунхаус до входната им врата показват доставка след доставка. Кийт Мейсън бил смаян - докато не разбрал какво се е случило.

Детето е успяло да поръча всевъзможни видове храна, включително скариди, салати, дюнери, сандвичи, пържени картофки с чили кашквал и няколко поръчки на сладолед. Поръчал толкова много храна, че банката на Кийт му изпратила сигнал за измама, в който отказала поръчка на пица за 400 долара.

Баща му се опитал да се обади в ресторантите, за да спре поръчките, след като разбрал какво се е случило, но те му казали да се свърже с Grubhub. Семейството споделило огромни количества храна със съседите си.

"Докато цялата храна се доставяше и аз разбрах какво се е случило, отидох да поговоря с Мейсън за това, което е направил - това е единствената част, която ме разсмива. Опитвах се да му обясня, че това не е добре, а той вдигна ръка, спря ме и каза: "Татко, дойдоха ли вече пиците с пеперони?" Трябваше да изляза от стаята. Не знаех дали да се ядосвам или да се смея!", разказва бащата на пакостника.

Компанията за доставки Grubhub заяви, че се е свързала със семейство Стоунхаус във връзка с "неочакваното харчене" на сина им и им е предложила карти за подаръци Grubhub на стойност 1000 долара.

Родителите на Мейсън заявиха, че са се опитали да превърнат харченето на шестгодишното момче в урок за управлението на финансите. Те взели касичката му и започнали да вадят пари от нея - монета за пицата, монета за скаридите и т.н.

"Мисля, че му стана ясно, когато му взехме парите, за да му е за урок", казва майката на Мейсън - Кристин Стоунхаус. Тя разказва, че е обяснила на сина си, че двамата с баща му са наясно, че спестяванията значат много за детето, но че са обяснили на Мейсън, че те са само една много малка част от похарченото. Родителите на Мейсън казаха, че ще мине известно време, преди момченцето отново да получи достъп до телефон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

4

Johnny B Goode

03.02 2023 в 16:33

Решаването на проблеми в детска възраст с ошамарване обикновено води до индивиди които разбират само от бой когато порастнат. И започват да се възхищават на Путин, например.
Като гледам Сашка, Винкела и Веждичката бая бой са изяли в ранна детска възраст. А БармаЛейката сигурно са го били само по главата.

22548

3

dolivo

03.02 2023 в 16:22

Интересно, не са го ошамарили и подпряли в ъгъла, а му обрали касичката

2073

2

Johnny B Goode

03.02 2023 в 15:42

Пилешки обвивки....неам думи.
Това бие дори менюто със "Запечен бански старец", преведено като "Constipated old men from Bansko"

3767

1

Име на профила

03.02 2023 в 13:30

" including shrimp, salads, shawarma, chicken pita wraps, sandwiches, chili cheese fries and multiple orders of ice cream. "

"Шаурма" е дюнер на "чист" български, а тези "пилешки обвивки" - просто сандвичи в лаваш...

 
X

Да помогнем на украинските деца!