36 часа в София или как NYTimes видя столицата ни

Николаос Цитиридис 31 август 2012 в 13:47 2671 3

Снимка:
Снимка: "Ню Йорк Таймс"

Журналистка и фоторепортер от "Ню Йорк Таймс" описаха своето пътуване до София в 36-часов дневник.

Своята статия авторитетното издание започва с малка предистория - от траките до комунизма. 

И така до днес - София - кандидат за Европейска културна столица през 2019 г.

Дневникът на Кристина Аджуда започва с жълтите павета. Какво по традиционно от легендарните плочки пред парламента?! Американката подробно описва центъра на София, разказвайки за откритите ни археологични находки.

Една доста важна част от обиколката на София за репортерите се оказва българското барбекю или иначе казано -  мешаната скара.

Американската журналистка подробно описва вкуса и вида на ястието, като в статията си пише името и телефонните номера на заведенията, които е посетила.

Аджуда е посетила и Национална ни художествена галерия, както и някои модерни "арт" заведения, в които се събират млади ценители на модерните изкуства.

Едва ли има човек, който да е заинтересован от София и да не мине през Женския пазар. Американската журналистка остава изключително учудена от факта, че на едно място може да намериш глинени изделия и баница.

Кристина Аджуда и фотографът Джоди Хилтън овековечават своето пътуване в красива фотосесия на нова, модерна София.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
     
    X

    Заедно с Азов на фронта в Донбас. Нашият кореспондент Горица Радева разказва войната от първо лице