3% от швейцарците ядат домашните си любимци

OFFNews 29 ноември 2014 в 11:48 9312 15

Активисти твърдят, че стотици хиляди швейцарци ядат месо от кучета и котки. В петицията, която е предадена в парламента, е написано, че 16 000 души изяждат домашните си любимци, заради което е нужна забрана със закон, съобщи Би Би Си.

"Около 3% от швейцарците тайно ядат котки и кучета", заяви председателят на швейцарското дружество за защита на животните Томи Томек.

Според действащия закон в Швейцария не е разрешено да се продава месо от котки и кучета, а на хората не е позволено да ядат домашните си любимци.

Според активистите законът за защита на животните не е достатъчен и хората трябва да се противопоставят.

Благотворителната хуманното отношение към животните SOS Чатове Noiraigue е кампания за инкриминиране яденето на котки и кучета в Швейцария, като твърди, че 3% от населението на страната, тайно се отдава на най-табу меса. Това е около 240 000 души.

"Мирър" публикува думите на фермер от долината около швейцарската река Рейн от интервю през 2012г. Мъжът е лаконичен:

"Няма какво да се добави. Месото си е месо."

Около 240 тона месо, консумирано в цяла Швейцария, е "друго" (т.е не е телешко, свинско, пилешко, овче, конско или заешко)

Въпреки че това звучи като много месо, всъщност е само 0.1% от стойността, консумирана за година в страната - 414 743 тона за миналата година. Това показа проверка на "Мирър".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!