17 функции на Гугъл, за които най-вероятно не знаете

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2015 в 14:05 102138 5

Освен като търсачка, Google има и някои функции, които не са явни за незапознатия потребител. Без да влизаме в специални и сложни сайтове, можем да ползваме търсачката като калкулатор, преводач и дори като сватбен организатор. Вижте скритите функции на Google: 

1. Нарисувайте и преведете символи

В Google Translate можете да нарисувате символи и да получите английския им превод.

2. Сравнете калориите в любимите си храни


Просто напишете в търсачката два вида храна с "vs" помежду им и ще получите детайлно сравнените на хранителната им стойност.

3. Пуснете таймер

 
Напишете желаното време, последвано от думата "timer" и сте готови.


4. Тествайте знанията сиС новото приложение SmartyPins ще можете да изпробвате познанията си в области като география, наука и спорт.


5. Пресметнете бакшиша

Забравете за смятането наум. Напишете "tip calculator" в търсачката, въведете сметката, броя на хора, с които я делите, и процента на бакшиша.

6. Филтрирайте имейлите сиМожете да добавите произволна дума към Gmail акаунта си и той пак ще работи. Така можете да добавите име на уебсайт, в който се регистрирате, и да бъде създадена папка, където автоматично да се отделят съобщенията от него.

7. Разберете кои са най-използваните думи

 
С Google Ngram View можете да сравните колко често са използвани различни думи в книги от 1800 г. до 2008 г. Информацията е представена като графика.

8. Играйте "Zerg rush"


Условието на играта е просто - цъкайте върху буквите О, за да ги унищожите преди те да са направили същото със страницата.

9. Изтеглете нов шрифтВ GoogleFonts имате на разположение много безплатни шрифтове.

10. Научете се как се произнасят огромни числаВъвеждате максимално 12-цифрено число, следвано от "=english" и хоп - търсачката ви показва как да го произнесете.

11. Планирайте сватбата сиГугъл може да ви помогне дори и с това! Опцията помага да организирате всичко - от разпространяването на новината, през създаване на график, до намиране на място за събитието, дори и създаване на онлайн локация, откъдето снимките от специалния ви ден ще са достъпни.

12. Намерете програмата на любимото си първенствоПросто въведете името на лигата, която ви интересува, и ще получите цялата програма.

13. Играйте "Atari Breakout"

Въведете името на играта в Google Images и сте готови да загубите малко от ценното си време.

14. Разгледайте известни произведения на изкуството


С Google Art Project можете да се насладите на творби от над 600 галерии от цял свят.

15. Поиграйте си е някои от старите "дудъли" на ГугълОставете полето празно и натиснете бутона "Чувствам се късметлия". Ще видите архива с "дудъли" на Гугъл от 1998 г. досега.

16. Разгледайте ВселенатаС Google Sky получавате изображения от сателити на НАСА и телескопа Хъбъл. Насладете се на галактики на милиони светлинни години разстояние.

17. Поиграйте с Lego
Посетете сайта buildwithchrome.com и играйте с дигиталната версия на известния конструктор.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови