14-годишно момиче заспива по 30 пъти на ден заради ваксина против грип

Последна промяна на 01 октомври 2013 в 10:22 6660 17

14-годишната Клоуи, която страда от нарколепсия.
14-годишната Клоуи, която страда от нарколепсия.

14-годишна ученичка от Шотландия заспива по 30 пъти на ден заради болест наречена "нарколепсия", която развила през 2009 г., след като е ваксинирана против свински грип.

Клоуи Гласън е една от десетките жертви на нарколепсията във Великобритания. Четири месеца след като е ваксинирана момичето развива нарколепсия, което на практика означава, че тя никога няма да може да води нормален начин на живот заради постоянните "сънни припадъци", които варират между 25 и 30 пъти на ден.

Правителството на Великобритания едва наскоро обяви, че ваксината против свински грип е причината за заболяването на децата от нарколепсия на Острова. Въпреки това все още не са изплатени компенсации на пострадалите семейства.

"Това, което ме наранява най-много е, когато ми се случи да заспя на улицата. Хората ме гледат сякаш съм пияна или дрогирана, а всъщност аз не съм по-различна от никого", казва Клоуи пред "ДейлиМейл".

Болестта нарколепсия е нелечима, но има медикаменти, които помагат на хората, които страдат от променливите настроения и постоянното заспиване. Нарколепсията не е заразна, но от нея страдат около 3 млн. души по целия свят. Тя се проявява обикновено през късните тинейджърски години, но понякога може да се появи и след четиридесетте, а и по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2016 в 23:20

Gajeto i sh e kusmetliq :D

02.10 2013 в 20:23

Какви деца бе, показанията са за зрели жени.
Ти явно лично дружиш с Тъпотий, и сигурно работиш това. Аз обаче не го познавам, и ми остава да уча каквото мога сам в АГ-то, за разлика от тебе - професионалиста в преразказване на глупости, прочетени в интернета.
Върви спи спокойно, имаш си всичко.

02.10 2013 в 18:46

Ретровирусът също е вирус... от друга страна HPV не е ретровирус, тъй като генетричната му информация е събрана в ДНК, а не в РНК както е при ретровирусите. Относно прфилактиката - може и да преминават през латекса, но вирусните частици са значително по-малък брой, което е от огромно значение за инфекцията.
Ваксината е основно за малки деца, които все още не са започнали сексуален живот, тъй като тя изгражда антитела срещу този вирус и при попадането му, локалния имунитет вече е достатъчно силен за да го неутрализира. Не ми приказвай измислени тъпотий, защото си поредния лаик, който се опитва да бъде интересен като се противопоставя на научно доказани неща. Големият конспиратор, смешен си.

02.10 2013 в 14:15

Ваксината уж работи срещу два от всичките дявол знае колко щамове. Оправят ги, имунизират се, а след две години пак се връщат със същите ектопии. Дали рецидивира, или се уреждат със следващия щам - все тая, ваксината не работи.
Не знам колко струва сега, но това са купища пари за нищо. А работата може да се реши с нормална профилактика, и пет лазера по 15-тина хиляди долара най-най хубавите, ако искаш да могат да работят и от запалката на колата, равномерно разпилени из страната.
Тая гадост не е вирус, а ретровирус, и е много дребен. Презервативите не пазят от него. Така че радикалната защита наистина е ваксина, но нея просто я няма. Това в момента е просто далавера.

02.10 2013 в 09:58

Аз имам наблюдения. Моля, споделете аргументирано опасенията си или не плямпайте глупости.

02.10 2013 в 01:18

+3

01.10 2013 в 23:14

Имаш преки наблюдения в гинекологията? Можеш да ги покажеш?
Стой си в пясъчника, и не плямпай глупости.

01.10 2013 в 22:59

Не работи главата ти.

01.10 2013 в 22:48

Тая ваксина наистина не работи.

01.10 2013 в 21:50

Малоумната пропаганда с/у ваксинациите продължава в пълна сила. У нас вече никой не си ваксинира момиченцата против HPV, след дестина години ще се чудят защо са развили рак на шийката на матката >:[ Човек като е прост и бог от небето да слезе нищо не може да направи!