14-годишно момиче заспива по 30 пъти на ден заради ваксина против грип

OFFNews 01 октомври 2013 в 10:22 7613 17

14-годишната Клоуи, която страда от нарколепсия.
14-годишната Клоуи, която страда от нарколепсия.

14-годишна ученичка от Шотландия заспива по 30 пъти на ден заради болест наречена "нарколепсия", която развила през 2009 г., след като е ваксинирана против свински грип.

Клоуи Гласън е една от десетките жертви на нарколепсията във Великобритания. Четири месеца след като е ваксинирана момичето развива нарколепсия, което на практика означава, че тя никога няма да може да води нормален начин на живот заради постоянните "сънни припадъци", които варират между 25 и 30 пъти на ден.

Правителството на Великобритания едва наскоро обяви, че ваксината против свински грип е причината за заболяването на децата от нарколепсия на Острова. Въпреки това все още не са изплатени компенсации на пострадалите семейства.

"Това, което ме наранява най-много е, когато ми се случи да заспя на улицата. Хората ме гледат сякаш съм пияна или дрогирана, а всъщност аз не съм по-различна от никого", казва Клоуи пред "ДейлиМейл".

Болестта нарколепсия е нелечима, но има медикаменти, които помагат на хората, които страдат от променливите настроения и постоянното заспиване. Нарколепсията не е заразна, но от нея страдат около 3 млн. души по целия свят. Тя се проявява обикновено през късните тинейджърски години, но понякога може да се появи и след четиридесетте, а и по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!