ВМРО поиска еврореферендум за еднакво заплащане за еднакъв труд в ЕС

OFFNews Последна промяна на 14 март 2017 в 19:27 3006 1

Днес в Будапеща започна европейска инициатива за свикване на референдум за изравняване на заплащанията в ЕС за еднакъв труд.

Мотото е „Еднакъв труд, еднакво заплащане“, като целта на референдума е да се обърне внимание на огромната разлика в заплащането на труда на един български шофьор и това на германски такъв.

Вторият и по-важен аспект в кампанията е това, че държавите от Източна Европа ще престанат да бъдат донор на големите икономики, ако заплащането се изравни или поне се постигне намаляване на разликата.

От българска страна идеята е подкрепена от патриотите от ВМРО. Инициатор за започване на кампанията за референдум е унгарската партия „Йоббик“.

Партньори в начинанието са партии от Полша, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Литва, Естония, Латвия, Румъния, като от България е ВМРО, а от Унгария – „Йоббик“. Споразумението за еднакво заплащане на труда ще бъде внесено в Европейската комисия.

След като ЕК го одобри, ще започне реално събиране на подписи от гражданите на тези европейски държави.

"Мотивите на ВМРО да се включи в инициативата е породена от факта, че България е донор за мозъци в по-развитите европейски страни. А с оглед катастрофалната демографска картина у нас, трябва да направим всичко необходимо, за да задължим образованите и трудещи се българи в България", сподели след подписването на споразумението упълномощеният от ръководството на ВМРО и председател на Националния младежки комитет на партията Михаил Петров.

Кампанията е част от цялостната политика на ВМРО за повишаване на стандарта на живот на българите.

През януари 2017 г. в София се проведе среща между ръководството на ВМРО - в лицето на Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов, и Габор Вона, председател на „Йоббик“, когато беше договорено започването на инициатива за такъв референдум.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

1

Nik68

14.03 2017 в 20:20

Тези неща можеха да са се случили отдавна. Плавно и по малко. Но уви. У нас се помпи инфлацията. Увеличават се цени с мотива скоро не са се вдигали, а заплатите умишлено се подтискат. От тази гледна точка, ако за подобна политика говорят партии, които са били във властта и не са направили нищо по въпроса - няма причини да им се вярва и сега.