Стрелецът от "Черни връх" е задържан, откриха девет гилзи

OFFNews 08 декември 2015 в 07:38 5338 8

Стрелецът от

Снимка БНТ

Задържа е мъжът, който снощи простреля двама криминално проявени на столичния бул. "Черни връх". Той е работил в офис, който се намира наблизо. Мъжът е направил пълни самопризнания и според него простреляните младежи са го провокирали, съобщава Нова телевизия.

Охранителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и към момента не е ясно дали прокуратурата ще иска постоянния му арест.

Инцидентът няма общо с Алексей Петров, както беше съобщено по-рано. Стрелецът е бил охранител в офис сграда, но не и гард на бившата барета.

Той е прострелял двамата мъже след спречкване. Пострадалите са 21-годишният Марио и 30-годишният Любомир. Те са криминално проявени, като разследващи коментираха, че в досиетата им преобладават кражби на коли, съобщава БНТ. Преди да бъдат ранени, двамата извадили телефоните си и започнали да ги чупят. При последвалата стрелба няма пострадали случайни хора, нито нанесени материални щети на сгради или автомобили. 

По неофициална информация, разследващите са намерили девет гилзи. Имало е вероятност някои от минаващите наблизо хора да е бил засегнат от хвърчащите куршуми.

Връзката с Алексей Петров беше направена, защото мястото на снощната стрелба е в близост до мястото, на което беше атентатът срещу него

Най-важното
Всички новини