Станишев за Цачева: Честит празник! Днес е денят на усмивката!

OFFNews 02 октомври 2016 в 17:55 9384 6

„Искам да ви поздравя с празника – днес е международният ден на усмивката! Затова с усмивка ще подходя към коментара на дългоочакваната кандидатура на ГЕРБ. Всички знаехме, че който и да бъде посочен, той ще бъде второто издание на г-н Плевнелиев и ще има неговата задача – да топли мястото на премиера за период от 5 години. Настоящата кандидатура има същата цел. Приличат на матрьошка – излизат една от друга и получаваш повече от същото като съдържание.“

Това заяви бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев в коментар на номинацията на Цецка Цачева за президент на управляващата партия.

„Оказа се, че българската конституция е голям проблем на ГЕРБ. Тя повелява президентът да бъде обединител на нацията, а не представител на една партия. Предимството на нашия тандем е, че ген. Радев декларира нееднократно желанието си да е президент на цялата нация. Той ще отстоява самостоятелна външна политика и ще гарантира сигурността на гражданите. Не просто комплексната сигурност на границите, а сигурността и като здравеопазване, образование и демография. Сигурен съм, че след като бъдат избрани с Илияна Йотова, най-сетне президентската институция ще стане генератор на дългосрочни политики за страната и за хората.“, продължи Станишев.

Според него изборите не са предрешени.

"ГЕРБ ще заложат на технологията. На изборната машина, на натиска, на организираното гласуване. Те не желаят сблъсък на идеи, не искат кампания. Искат да има ниска избирателна активност. Желят служебна победа. Битката за прозрачност и честно преброяване на резултатите е жизненоважна за бъдещето на България. И най-силният инструмент срещу този план на управляващата партия е масовото гласуване на българските граждани, защото съдбата на България е в техни ръце. Само така могат да бъдат спрени тези масови фалшификации, на които вече сме ставали свидетели на президентските избори през 2011 г. Искам да кажа на хората, които искат промяна – не позволявайте тази промяна да ви бъде открадната“, завърши Станишев.

  Най-важното
  Всички новини
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  17898

  6

  кикимора

  03.10 2016 в 00:15

  От тоя пес-оглавец приемаме поздравления само на втори февруари.

  7506

  2

  Марш от тук симбиоз такъв!!

  29585

  1

  Izalina

  02.10 2016 в 18:01

  Ти да мълчиш, че да не си припомним "деня на целувката"...
   
  X

  Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни