Служители на БНБ ще бъдат разпитани за източването на пари от КТБ

ОFFNews Последна промяна на 28 октомври 2014 в 08:05 3658 10

КТБ

Служители в управление „Банков надзор” в Българската народна банка ще дадат показания по мегаделото за източването на 206 милиона лева от Корпоративна търговска банка.

Основен обвиняем по делото, макар и "задочно", е мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. С обвинения за съучастие или помагачество са още няколко души от ръководството на банката.

Първи с обвинение за липса на контрол върху отпусканите от затворената банка кредити се сдоби подуправителят на БНБ Цветан Гунев. Днешните разпити са първите на редови служители на БНБ. Показания по аферата "КТБ" досега са давали само управителят на Централната банка Иван Искров и Нели Кордовска, която временно пое функциите на Гунев начело на банковия надзор.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2014 в 13:52

"...той нямаше да стои безработен толкова години..."

и деца храни, ТОЛКОВА ГОДИНИ... само с един блог...
ха-ха-хахххх!
Виж му тиража на книжлетата бе Станчева. 3 книжлета едното с продължение, общо 4. Тиражът им сумарно е?
Их бе забрави, че наскоро "преиздаде" Мълчанието е злото. Уж нов тираж пък вътре година:2009г. Сборник статии 1994-2000г.
Станчева с него ли лягаш и ставаш?
Това не-ДОНОСНИЧЕ, дето и ченге не можеш да го наречеш, щото е донасял срещу материални облаги. Пишел на парата един вид, как да не го ожалиш? Че и тебе покрай него.

28.10 2014 в 13:06

бЕЗКРАЙНО УВАЖАВАМ ИВО ИНДЖЕВ-ЕДИН ОТ НАЙ-СМЕЛИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ.
БЪЛГАРИ,ПРОЧЕТЕТЕ КНИГИТЕ МУ,ЗА ДА ВИ СЕ ИЗЯСНЯТ ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ.
А подлите внушения на хора като Шланга са без значение-поне за мен.

28.10 2014 в 12:49

В смисъл преди да направя предположение казвам, че го правя аз.

Много по-здрави на теодорчо. В една стая ли сте настанени по новото разпределение? Единия дращи в едната тема, другия псува в другата... това раздвоение ще ви довърши. А избори се задават напролет.

28.10 2014 в 12:46

Станчева, не правя внушения, а предположения. Не прехвърлям "Фниманието" върху друг, а просто забелацвам, че отдавна ни си ни давала за пример Президент на БоКо и неговия сайт с "мильоните" посещения. :)
Или си се усетила, че това за сайта му си беше едноголямо изхвърляне или са те подсетили... мога да предположа и как, но ти пак ще направиш драма от това.


-
За протокола - винаги се обозначавам, като културния Лос ;)

28.10 2014 в 12:45

Подъл, мноого подъл Шланга
Ако беше вярно това злобно подмятане ,което правиш за Иво Инджев, той нямаше да стои безработен толкова години и най-вече в своя блог да се изявява, а щеше да бъде в някое редакция или ТВ. на КОЙ,защото знайно е ,че всички медии с мн. малки изключения са собственост на Пеевски/КОЙ.
Така ,че не на нас тия византийски номера

28.10 2014 в 12:33

Подъл Шланга,
Питай го,като толкова те интересува.
Не е длъжен да е на всяка манджа мирудия. Ти кво си се заял? Хеле пък и подлиу византийски внушения правиш... Да те питам тогава ,ти пък какъв интерес имаш да оневиняваш и прикриваш, като прехвърлях вниманието в/у друг?

28.10 2014 в 12:22

Станчева, твоят кумир иво.бг защо мълчи по въпроса КТБ? Не му е ресор или е заинтересована страна? Да не лъсне в "онези списъци" на зджурналята получавали благинки, а?

28.10 2014 в 11:57

Тази седмица очаквам пика на отвличащата внимание ПР акция от действителното задкулисие. Искров каза първо лиценза /това е ангажимента му пред задкулисието/ след това оставката, след това ще вкарат и доклада на УС /пак колективно/ в НС за да може НС да не гледа смяната на УС. За това е и временна Парламентарна комисия за КТБ /пак отвлича внимание, вкарва в процедура и отклонява вниманието от УС/. Това е същото като предложението на Кой? и Цонев за офшорките - голямо на заглавие, късо на съдържание и внимателно на ефект. След това ще вкарат и закона за КТБ - повече от същото - ще има евроатлантизъм на всяка втора дума, призиви за честност и борба с корупция, ние сме в "бяло" - други са зад кулисието и т.н. Не само Пеевски разбира се е задкулисие, но той е видимия и самонаел се "лейтенант" изпълняващ техните поръчки. Ако не сменят УС на БНБ в най-скоро време и мине закона след това гоним Мишел - ще плащаме всички и то много - над 6-7 милиарда долара, а няколко души ще станат милиардери.

от Фейсбука на Ilian Vassilev

28.10 2014 в 11:07

Гореописаната практика е патент на руските специални служби още от времето на Дзерджински.Архивите го потвърждават.Така се поддържаше "възхода" на световния социализъм,чрез измислени компартии по света(Които след разпада на ссср,изчезнаха) .На това се дължат редица пробиви,като Шмидт,Шрьодер,Орбан и технологичните кражби ,чрез шпиони, без които русия би се превърнала в треторазредна сила.5-та колона ,чрез газовите пари е първостепенна стратегическа тяхна линия,която е по-ефективна от всяко друго оръжие.За съжаление България е обект на особено внимание и 5-та колона върши успешно задачите си ,защото с агенти е пропита най-вече системата на спец.служби ,които конструират и контролират всички политико-икономически процеси.

28.10 2014 в 09:08

Ето фактите:
За строителните работи по Южен поток (които не са спирали и се осъществяват и в момента - иди във Варна и виж)са необходими 2 милиарда евро.
В сметката в КТБ на фирма "Водострой 98" (която е на Делянчо) са преведени 10 милиарда от руска страна, които са изтеглени веднага и са депозирани в две други банки ( първи букви - Ц и И).
Въпрос: За какво са останалите 8 милиарда?
Очевидно - не за полагане на тръби?
Ама за какво тогава?
За влияние на Русия върху решенията, които "нашите" народни представители ще взимат май.