Русия ще плати 13 млн. рубли за консервиране на Ленин в мавзолея

OFFNews Последна промяна на 12 април 2016 в 16:05 5708 9

Балсамираното тяло на Ленин

Договорът за съхраняване и поддържане на балсамираното тяло на Владимир Ленин за 2016 г. е на стойност 13 млн. рубли (334 298 лева), предаде "Интерфакс", като се позова на руския портал за обществени поръчки.

Средствата са за "медико-биологически дейности за запазване на облика на В.И. Ленин, какъвто е бил приживе". Поръчката е дадена от Федералната служба за охрана на РФ. Точната цена е 13 081 500 рубли (336 393 лв.)

Ленин умира на 21 януари 1924 година. Тялото му е балсамирано и е положено в мавзолея на Червения площад в Москва. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2016 в 22:07

Мадам Тюсо отдавна се светна каква далавера е това да събираш пари от суетата, воайорството и любопитството на хората.
Значи сетете се какви пари можеше да прави столична община от наш Георги. Но ебалници и псевдодемократи като бъки шашката, скопени чукундури без визия и поглед 10 години напред ни лишиха от тази възможност. Бе те лишиха България от бъдеще, аз съм седнал за един мавзолей да пиша...
На европедалскитемеки китки и шорошомолчета да спомена, че Русия ремонтира за СВОЯ сметка храм-паметника "Свети Александър Невски" за едни 2,6млн лв. и 4кг злато.
Не АзБ, не отровено същество, не хелзинските мръсни долни педали, не недоклатени нпо-та и псевдодемократи!
Русия, голтаци!
Русия!

12.04 2016 в 21:46

A вие какво искате, да го погребат ли? Че после да се правят сборища на гробищата и да се събират идолопоклонниците тайно да правят ритуали?
1) Ленин и балсамирането му са история
2) А знаете ли, че да го видите се плаща?
3) Поинтересували ли сте се колко струва да го видите?
4) А колко събират руснаците за да ви показват един ... ъъъ труп е бил 24-та, ся е нещо си там...

Цялата работа е за пари, а статията вади от контекста някакви факти и просто ги пляска тука и вие после си чешете мъдята и си фантазирате как ви опъва Ердоган (примерно).

12.04 2016 в 21:16

Защо не възстановят мавзолея на СТАЛИН?

12.04 2016 в 19:39

Това което обаче е похвалното на руснаците е, че те наистина си тачат историята и я почитат. Независимо- царско, болшевишко, на временно правителство, те не събарят мавзолеи, дворци, паметници, а НАДГРАЖДАТ. И за това НИКОГА не повтарят една и съща грешка, имат самочувствие и чувство на национална гордост. Нещо което на нас ни е чуждо- ако мжем ще бутнем всичко на предишните строеве, за да сме ,,модерни"

12.04 2016 в 19:36

Ало, пишещите, Маркс не е теоретик на комунизма. Я ми посочето ТРУД на Маркс за комунизъм??? Аз се сещам, за това, че Маркс посвети живота си на обясняване и посочване на недъга на КАПИТАЛИЗМА. Как точно се преписа това, че Маркс говорел и едва ли не разпространявал идеите за комунизъм??? А по-голяма глупост от това, че Ленин на ПРАКТИКА направил комунизъм е връх на простотията. Това значи,че не познавате идеите на Кмунизма, че не познавате идеите на Ленин, а още по-малко идеите на Маркс. И се получава така, че говрим за неща които не знаем, правим изводи които са грешни и накрая стигаме до никъде. Ленин си създаде своя визия, която СПОРЕД него щеше да доведе до комунизъм, но пак казвам СПОРЕД НЕГо, а не това което е трябвало да стане. Друг е въпроса, че бе непрочно заченат СССР, а още повече, че Маркс винаги е казвал, че промяната ще дойде от СЪРЦЕТО на Европа и Капитализма, а не в изостаналата, селкса Руска империя :).

12.04 2016 в 17:19

пророк 12.04 2016 в 16:46 4
Едно време ни учиха, че основатели на комунизма са Карл Маркс и Фридрих Енгелс. Но времената се менят, а историята с тях.